Grădiniță din Motru, în scenariul roșu

Mai mulți preșcolari din municipiul Motru au rămas acasă de luni. Grădinița unde învață ei este în scenariul roșu, dar nu din cauza numărului mari de îmbolnăviri, ci a unor lucrări de modernizare care încă nu s-au încheiat. Oficialii grădiniței dau asigurări că șantierul se va încheia în două săptămâni și copiii se vor putea întoarce în siguranță în clase.

În prezent, sunt înlocuite instalațiile termice, electrice și este instalat un sistem anti-incendiu. Din cauza lucrărilor, preșcolarii care învață aici nu au putut merge la grădiniță de luni.

În două săptămâni, vor putea să revină, în siguranță, în clase. Până atunci, unitatea de învățământ rămâne în scenariul roșu. “Avem o grădiniță cu program prelungit, din municipiul Motru, care este în scenariul roșu. Dar nu din cauza îmbolnăvirilor, ci din cauza unor lucrări. A început în scenariul roșu. S-au schimbat toate instalațiile electrice, termice și acum se instalează un sistem anti-incendiu. S-a întârziat începerea orelor în scenariul verde. În două săptămâni, totul va reveni la normal și acolo”, a spus Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Mare parte din școlile din județul Gorj funcționează în scenariul galben. Asta înseamnă că merg la școală preșcolarii, cei din clasele primare și din clasele terminale. Ceilalți elevi continuă orele online. 

Vizualizări: 2,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: