Tu știai asta? Cele PATRU motive pentru care bambusul poate fi planta potrivită pentru casa ta 

Te-ai gândit vreodată ce tipologie de plantă s-ar potrivit pentru casa ta, pentru a înfrumuseța încăperea, dar și pentru a atrage norocul de partea ta? În anumite tradiții, există câteva astfel de plante care ar putea să fie benefice pentru locuința ta, odată ce sunt aduse și amplasate. Printre acestea se numără și bambusul, fiind considerat un simbol esențial în Feng Shui. Persoanele care își iau o asemenea plantă în casă vor atrage energiile pozitive în viața lor și, în plus, vor transforma total colțul în care va sta arborele. De aceea, în cele ce urmează vei descoperi câteva motive pentru care bambusul ar putea să fie arborele potrivit pentru locuința ta.

Iată câteva motive pentru care ar fi ideal să amplasezi un bambus în casă

- Mai înainte de toate, trebuie să știi că plantele vor înfrumuseța întotdeauna spațiul și vor forma un „colț viu”, oriunde vor fi amplasate. Printre plantele care ar putea fi ideale pentru o casă nouă, de exemplu, este bambusul. Acesta poate fi amplasat atât în exterior, cât și în interior. Dacă dorești să îți transformi total curtea, poți opta pentru un bambus de la Verdena.ro, regăsit în diverse soiuri și mărimi. De pildă, un Bambus Sacru sau un Bambus Sfânt Roșu ar putea fi două opțiuni dintre care ai putea alege, pentru a-ți crea propriul „colț de Rai” chiar la tine acasă.


- Pe de altă parte, bambusul este un element principal în Feng Shui, iar despre el se spune că aduce noroc și echilibru. Potrivit unui principiu, se spune că numărul de fire de bambus amplasați într-un loc poate influența anumite caracteristici din viața unei persoane. De pildă, se poate asocia cifra 3 cu bambusul, iar 3 fire de bambus pot aduce bogăție, fericire, dar și o viață lungă. Pe de altă parte, principiul Feng Shui arată că persoanele care au 9 fire de bambus vor avea noroc pe toate planurile.


- De asemenea, bambusul purifică aerul din locuință. Pe lângă faptul că are un aspect decorativ și va înfrumuseța încăperea sau curtea, depinzând de locul în care va fi amplasat, va acționa și ca un purificator al aerului. Conform datelor, este o plantă care va ajuta la îmbunătățirea aerului prin absorbția unor substanțe chimice. De altfel, planta va elimina apă prin procesul de transpirație, ajutând la creșterea umidității. Acest aspect poate fi unul benefic pentru sănătatea unei persoane, mai ales în timpul sezonului rece.

-Nu în ultimul rând, unii dintre specialiști susțin faptul că bambusul poate îmbunătăți starea generală a unei persoane. Atât aspectul natural al arborelui, cât și procesul de purificare a aerului pot fi două elemente care să îți ofere o stare de relaxare și o energie pozitivă. De aceea, multe persoane aleg bambusul nu doar pentru frumusețea aparte pe care o are, dar și pentru efectul calmant pe care îl oferă.

Pentru ca planta să reziste în timp, aceasta trebuie să fie îngrijită corespunzător și să aibă suficientă lumină și apă. Există soiuri de bambus care pot rezista la temperaturi foarte scăzute sau ridicate, iar alegerea lor se va face în funcție de necesități. De exemplu, dacă dorești un bambus pentru curte, atunci poți alege unul care să se adapteze rapid la lumină și semiumbră, dar care să aibă rezistență la temperaturi de -15 grade Celsius. Pe de altă parte, dacă vrei să îți înfrumusețezi livingul, poți alege un Lucky Bamboo, scurt sau ondulat, care are nevoie de lumină naturală și apă curată. Așadar, atunci când vrei să faci o schimbare în casa ta, poți alege bambusul drept o opțiune viabilă, pentru a înfrumuseța și a atrage norocul de partea ta.

Sursă foto: Pexels.com

Vizualizări: 951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: