Investitor croat, interesat să deschidă o afacere "verde" în Gorj

O compania din Croația e interesată să deschidă o afacere „verde” în județul Gorj. Proiectele care se învârt în jurul energiei regenerabile au fost de succes în Croația mai ales în fostele zone miniere și, crede prefectul județului Gorj, ar fi de bun augur și la noi o astfel de investiție.

Iulian Popescu a postat pe pagina sa de Facebook discuția cu Smitran, întreprinzătorul din Croația pe care l-a invitat în Gorj și căruia i-a explicat potențialul și facilitățile industriale de la noi.

„Dezvoltăm în toată zona ex-iugoslavă proiecte pentru stocarea energiei în baterii ce permit, la rândul lor, implementarea multor proiecte regenerabile în toată zona. Am văzut în Gorj mult potențial pentru astfel de proiecte, datorită infrastructurii. E o afacere nouă, o afacere verde în corelație cu agenda europeană Green Deal și Fit for 55 și cred că aceste proiecte pot ajuta tranziția adecvată pentru zonele miniere din România. Tehnologiile noi vor învăța comunitățile locale să prospere și oamenii să locuiască aici să nu mai plece în Germania sau din Croația în Italia”, a spus investitorul.

Vizualizări: 2,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: