De unde cumperi încărcător pentru telefonul tău? Sfaturi pentru a prelungi durata de viață a bateriei

Producătorii de smartphone-uri încearcă să îmbunătățească performanța oferită clienților cu fiecare nouă lansare, bateria fiind unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de experiența generală de utilizare. Deși noile modele Samsung sunt dotate cu o baterie cu autonomie mare, această caracteristică poate fi afectată de o utilizare necorespunzătoare. Pentru a te bucura de performanța acesteia ani la rândul trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale, cel mai important lucru fiind să folosești incarcatoare pentru Samsung, cumpărate de la distribuitori de încredere.

De ce trebuie să folosești doar accesorii originale pentru telefonul tău


Telefoanele de ultimă generație sunt proiectate după tehnologii complexe care urmăresc principii stricte de funcționare, ceea ce înseamnă că toate accesoriile și gadget-urile asociate trebuie să se alinieze acestora. 

Primul argument în acest sens este faptul că un încărcător sau un cablu contrafăcut poate avea probleme de compatibilitate sau nu satisface nevoile dispozitivului tău așa cum ar trebui, motiv pentru care vei întâmpina probleme la conectare, încărcarea se va face mai greu decât ar trebui, bateria va fi expusă unei cantități de curent necontrolată și, în final, vei cauza deteriorarea acesteia. 

Încărcătoarele fake sunt făcute în serie, din materiale de calitate îndoielnică, pentru a menține costul de producție cât mai mic, aspecte ce se reflectă în experiența ta de utilizare. Nu doar că se vor deteriora mai ușor decât cele originale, însă reprezintă și un pericol pentru siguranța ta, fiind în permanență expus riscului de supraîncălzire, ardere sau explozie. Siguranța îți este afectată și din punct de vedere tehnologic pentru că majoritatea încărcătoarelor de proveniență necunoscută îți pot virusa telefonul, lucru ce poate avea repercursiuni pe mai multe planuri.

De unde cumperi încărcătoare originale pentru Samsung


Pentru a evita toate aceste riscuri, soluția este să cumperi încărcătoare originale, doar de la distribuitori autorizați sau colaboratori ai brandului producător. În acest mod te asiguri că toate standardele de calitate și siguranță sunt respectate și ai parte de o experiență de utilizare fără neplăceri. La Mag Genius găsești o gamă variată de încărcătoare pentru Samsung, clasice, pentru mașină sau wireless, în așa fel încât să poți opta pentru varianta care se pliază nevoilor tale. Pentru fiecare model de încărcător este disponibilă cel puțin o variantă de cablu USB cu proprietăți compatibile pentru a nu fie nevoie să faci compromisuri.

Recomandări de la specialiști pentru o baterie sănătoasă


Dacă îți încarci telefonul cu un încărcător original pentru Samsung vei prelungi durata de viață a bateriei cu până la câțiva ani, comparativ cu situația în care folosești cabluri și adaptoare contrafăcute. Însă, există mai multe recomandări de care poți ține cont dacă îți dorești ca telefonul tău să reziste zile la rând cu o singură încărcare.

În primul rând, trebuie să fii atent la ciclurile de încărcare și să le execuți corect pentru a nu suprasolicita sau uza bateria. Asta înseamnă că vei conecta telefonul doar în momentul în care are bateria aproape epuizată și îl vei deconecta înainte ca procentul să ajungă la 100%. Cu alte cuvinte, nu îl vei lăsa la încărcat peste noapte și nici nu îl vei folosi pe parcursul celor două ore.

Folosește huse de protecție pentru a feri bateria de umiditate, praf și alți factori dăunători, evită să o expui la temperaturi înalte și folosește o aplicație prin care să monitorizezi sănătatea bateriei pentru a înțelege care sunt tiparele tale de utilizare și ce lucruri ai putea îmbunătăți pentru a-i prelungi durata de viață. 

Cumpără accesorii originale pentru Samsung de la MagGenius și asigură-te că telefonul tău se va menține în stare perfectă ani la rând!

Vizualizări: 1,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: