Trucuri pentru a decoji rapid ouăle fierte!

Ouăle roşii nu lipsesc din nicio casă în perioada de Paște. Sunt delicioase însă trebuie decojitul lor nu e prea plăcut pentru că sunt unele care se încăpățânează să nu se despartă prea ușor de coajă, mai ales dacă nu ai urmat pașii necesari atunci când le-ai fiert.

Există o serie de trucuri care se pot folosi atunci când fierbi ouăle sau atunci când le decojești.

Pentru a curăţa oul cât mai uşor şi rapid este nevoie să adăugaţi în apa în care fierbeţi oul o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Ouăle proaspete sunt mai acide, astfel că se decojesc mai greu din cauza faptului că albusul adera mai mult la coajă.

După ce este ţinut în frigider câteva zile, PH-ul oului creşte, devenind mai alcalin, şi astfel mai uşor de decojit. Pentru a grăbi procesul, se foloseşte bicarbonat de sodiu care creşte alcalinitatea din albuş.

Imediat după ce ouăle au fiert, varsă apa fierbinte și pune peste ele apă rece din abundență. Atenție, acest truc nu e bun de Paște, la ouăle roșii, pe care nu le dorește nimeni gata sparte. Însă e binevenit la micul dejun dacă ai preparat ouă fierte.

Poţi decoji ouăle fierte tari foarte simplu și folosind o lingură.  La fel de eficient este să pui ouăle fierte într-un recipient cu capac, umplut pe jumătate cu apă rece. Pentru a curăța rapid ouăle, ai nevoie de un borcan de sticlă cu capac. Pune un ou în borcan și apă cât să acopere oul. Acoperă gura borcanului cu mâna sau cu capacul și agită bine borcanul. Oul se va lovi de pereții acestuia și coaja se va sparge, astfel că se va desprinde complet și uniform de pe albuș. Repetă procedeul și cu celelalte ouă, dacă ai mai multe de curățat.

Dacă trucurile prezentate nu funcționează atunci rulează ouăle pe masă după ce le-ai ţinut în apă rece. Coaja se va crăpa şi o vei putea da jos foarte uşor.

Vizualizări: 2,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: