Poveștile gorjenilor care au primit organe și astăzi sunt fericiți

Zeci de gorjeni au suferit transplant de organe, duc o viață normală, iar astăzi își amintesc cu drag de donatorii lor. Este şi cazul lui Sergou Feroiu şi a lui Ion Simescu.

Sorin Feroiu are 29 de ani în prezent însă pe când avea doar 22 a primit cea mai cruntă lovitură. A fost diagnosticat cu o boală la rinichi iar singura șansă la viață era un transplant. Au urmat luni întregi de dializă pentru că donator nu se găsea. Nici măcar părinții nu au fost compatibili. ”Povestea a început în februarie 2009, mi-a crescut tensiunea și îmi vâjâia urechea stângă. M-am dus la spital și mi-au descoperit că am probleme cu rinichii. Imediat m-au băgat pe dializă ca să mă stabilizeze. Făceam de trei ori pe săptămână în spital și după o lună am plecat cu părinții la București în speranța că pot să-mi dea ei rinichi. Tata a avut grupa mea dar a avut și el probleme cu rinichii iar mama a avut altă grupă de sânge. Am rămas pe lista de așteptare iar în 2010 m-am dus și la Cluj și m-am pus și acolo pe lista de așteptare”, a povestit Sorin Feroiu. Vestea cea bună urma să apară chiar în 2010. Se găsise un donator compatibil. Un băiat de 18 ani din Dolj intrat în moarte cerebrală în urma unui accident de motoscuter. Părinții au fost de acord cu donarea de organe și astfel Sorin urma să aibă șansă la viață. ”Eu am primit un rinichi iar o colegă de-a mea a primit celălalt rinichi. Am fost la mormântul băiatului care mi-a donat rinichiul, întâmplarea a făcut ca la două săptămâni de la transplant să moară și mama donatorului, a făcut infarct. Acum sunt un om vioi dar urmez tratament”, a povestit Sorin Feroiu.

Are trei rinichi

Ion Simescu este un alt exemplu de persoană care duce azi o viață normală, tot în urma unui transplant de rinichi. Acum el are trei, din care doar doi sunt funcționali. ”Povestea este că la mine era o boală mai veche, ereditară, printr-un noroc în două luni s-a întâmplat să fiu compatibil pentru transplant. La 35 de ani am fost diagnosticat, acum sunt bine, chiar mi-am făcut analizele și arată că sunt foarte bine. Practic, eu am trei rinichi, doctorii nu mi-au scos rinichiul bolnav doar i-au mutat funcțiile pe cel transplantat”, a spus Ion Simescu, în vârstă de 47 de ani. În ceea ce-l privește pe donatorul acestuia, Ion spune că a preferat să nu-l cunoască. ”Nu știu cine este donatorul și nici că m-ar interesa. Știu că era în moarte cerebrală dar consider că este mai bine că nu știu pentru că poate s-ar complica treaba. A fost mai bine pentru mine și consider eu că și pentru familia respectivă”, a spus Ion Simescu din Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: