Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

O nouă metodă de ţeapă prin SMS-uri

Infractorii sunt din ce în ce mai inventivi când vine vorba de face rost de bani de la persoane de bună credinţă. După ce au folosit metodele „Accidentul”, „Premiul cel mare”, ori cele care vizau diferite câştiguri prin reîncărcarea cartelor telefonice, infractorii se dau acum drept reprezentanţi ANAF, care îi anunţă pe oameni, tot prin SMS, că sunt datori la Fisc şi că riscă să fie executaţi silit dacă nu achită diferite sume de bani în anumite conturi sau dacă nu apelează un anumit număr de telefon pentru a beneficia de reduceri.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală îşi atenţionează contribuabilii să nu dea curs solicitărilor din SMS-uri, pentru că mesajele nu sunt transmise de organele fiscale. „Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unei posibile fraude care se analizează zilele acestea. Persoane fizice recepţionează pe telefoane sms-uri în care sunt informaţi că au datorii catre ANAF, care este cuantumul acestora şi sunt sfătuiţi să apeleze un număr de telefon în vederea obţinerii unei reduceri sau evitarii executarii silite.

Rugăm contribuabilii care primesc astfel de sms-uri să se adreseze organelor fiscale de care aparţin în vederea clarificării stării de fapt fiscale”, se arată într-un comunicat de presă remis de ANAF.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj le recomandă cetăţenilor să-i sesizeze pe oamenii legii. “La nivelul judeţului Gorj au fost situaţii în care foarte multe persoane au devenit victimele unor infracţiuni de înşelăciune prin diverse metode. Tot prin SMS-uri erau anunţaţi că sunt “fericiţii” câştigători ai unor autoturisme sau produse electrocasnice în schimbul reîncărcării unor cartele telefonice ori că o persoană din familie a suferit un accident şi trebuie să depună o anumită sumă de bani într-un cont. De asemenea, au existat cazuri de uzurpare a unor calităţi oficiale, infractorii recomandându-se poliţişti, procurori etc. Recomandăm oamenilor să fie precauţi şi să sesizeze unitatea de poliţie pentru a nu cădea victime ale acestor infractori”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: