Cum este marcată Ziua Eroilor, pe Calea Eroilor

Numele eroilor neamului căzuți în războaiele purtate de Armata Română sau în misiuni în teatrele de operații vor rula joi, începând cu ora 12:00, până la ora 22:00, în centrul orașului, pe un ecran uriaș amplasat chiar pe Calea Eroilor din Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Eroilor, sărbătorită pe 10 iunie.

Conținutul video, de Ziua Eroilor, este realizat de Ministerul Apărării Naționale, în colaborare cu Asociația ”Alături de eroi”, și face parte dintr-un ansamblu de manifestări dedicate eroilor și veteranilor de război.

Acțiunea de difuzare a acestor imagini în Târgu Jiu aparține Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație, cu sprijinul Primăriei Târgu Jiu.

Astfel, în centrul orașului Târgu Jiu, pe Calea Eroilor, a fost amplasat un ecran uriaș pe care sunt redate aceste imagini începând cu ora 12:00 până la ora 22:00.

Videoclipul prezintă o retrospectivă dureroasă și emoționantă a războaielor purtate de Armata României ori în misiuni desfășurate în teatrele de operații, însă surprinde și esența a ceea ce ne-a adus astăzi aici.

Ziua Eroilor este prilejul de a înțelege că prețul pentru libertatea de astăzi a fost plătit de cei care au văzut în lupta pentru eliberarea și întregirea neamului românesc.

În județul Gorj mai sunt în viață 15 veterani de război, iar la nivelul țării mai trăiesc 2.456 de veterani.

Galerie foto


Vizualizări: 899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: