Acuzație: 70% din banii Primăriei Târgu Jiu se duc doar pe întreținere

Calcule de noaptea minții, la Primăria Târgu Jiu. 70% din buget se duce doar pe cheltuieli cu întreținerea și funcționarea instituției. Un procent foarte mare, susține prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, după ce a analizat cum se cheltuiesc banii publici la Târgu Jiu. 

Comunitățile sunt condamnate la pieire când banii se folosesc doar pentru funcționarea primăriei, concluzionează prefectul Iulian Popescu: “Ca să rezolvi problemele cetățenilor, nu poți să vii consumând 70% dintr-un buget pe chestiuni de întreținere, de funcționare. Trebuie să investești bani ca să dai șansă locuitorilor actuali și generațiilor viitoare. Am făcut o analiză și o s-o prezint. Am făcut o analiză pe toate localitățile. E condamnată la pieire primăria. Sunt condamnate acele comunități care au primari care nu folosesc banii decât pentru întreținere”.

Iulian Popescu a explicat, într-o emisiune la Radio Infinit, că mulți primari sunt ținuți captivi și șantajați cu banul public. „De ce? Pentru că s-a instituționalizat un mod de operare prin care primarii sunt captivi, sunt șantajați de câțiva lideri care conduc Consiliul Județean. Sunt aceiași de 34 de ani, cu mici perindări, care păstrează o forță politică, blochează județul. Șantajează să facă ce vor ei și să stea cu ei în barcă. Obiective politice, de grup, individuale, sunt toate la pachet. Când nu respecți litera legii și împarți bani după criterii numai de tine cunoscute, asta înseamnă”, a mai punctat prefectul.

Vizualizări: 2,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: