7 pași ca să te bucuri de confort sporit în perechea preferată de teniși de damă

Purtarea unor teniși de damă buni te poate ajuta să te simți cel mai bine și să previi rănile. Tenișii sunt un tip de încălțăminte foarte confortabilă și versatilă, care se potrivesc atât la ținute sport, cât și la rochii drăguțe de vară. Alegerea adidașilor de damă îți poate afecta întregul corp, nu doar picioarele. 

Uite câteva sfaturi despre cum să găsești un pantof potrivit!

1.     Alege teniși de damă cu o bază solidă 

Pantofii sunt pentru corp ca temelia unei case. Dacă o casă este construită pe o fundație moale, casa va fi ușor de clătinat. Același lucru se va întâmpla cu corpul tău dacă alegi un pantof cu o bază squishy. Testează talpa pantofilor îndoindu-i ușor la vârf. Dacă se pliază în jumătate, acesta este un semn că este prea moale. Dacă se îndoaie oarecum, dar rămâne în mare parte rigidă, are un suport bun. 

2.     Asigură-te că au suport pentru talpă

Anumiți pantofi la modă precum unele modele de adidași Nike de damă și alții au o talpă plată, care poate provoca dureri în timp. Pantofii cu arcade oferă sprijin pe partea inferioară a piciorului, oferindu-ți un echilibru și o stabilitate mai mare. Este mai bine să alegi un pantof cu o tălpică de calitate, decât să adaugi o inserție. Dacă trebuie să cumperi o inserție, evită să cumperi de la raft de la un magazin mare. Vizitează în schimb un magazin specializat, unde consultanții îți pot oferi branțul potrivit pentru piciorul tău. 

3.     Optează pentru teniși de damă cu șireturi 

În general, pantofii cu șireturi sunt preferați în detrimentul pantofilor slip-on, deoarece oferă un suport mai bun și țin piciorul în poziție corectă. Sandalele, de exemplu, chiar dacă au o talpă extraordinară, nu îți vor proteja picioarele la fel de bine ca o pereche de teniși sau un pantof de alergare. Asta pentru că șireturile permit o foarte bună reglare a strânsurii pantofului pe picior. 

Să presupunem că vii de la birou după o zi lungă, în care ai purtat o pereche elegantă de pantofi cu toc, ca să arăți cât mai prezentabil pentru prezentarea noului proiect. Ajungi acasă și vrei să ieși la o scurtă plimbare relaxantă prin parc. Ei bine, atunci perechea ta preferată de teniși este salvarea de la chin. Îi poți încheia puțin mai larg, fără să strângi șireturile prea tare, și astfel, picioarele tale umflate se vor simți minunat.

4.     Cumpără teniși de damă pentru tipul tău de picior și nivelul de confort dorit

Nu cumpăra un pantof pur și simplu pentru că este culoarea ta preferată, este la reducere sau ți l-a sugerat un prieten. Alege-l pe cel care este cel mai confortabil pentru tine. Începe prin a-ți măsura la un magazin de pantofi pentru a determina dimensiunea și lățimea de care ai nevoie. Măsoară din nou cel puțin o dată la câțiva ani, deoarece dimensiunea și forma piciorului tău se pot schimba în timp. 

Apoi, încearcă diferite stiluri si marci de adidasi de dama pentru a găsi unul care vi se pare cel mai confortabil. Nu lăsa loialitatea față de o anumită marcă să te împiedice să explorezi toate opțiunile. Ca instrucțiune, evită pantofii care au un spațiu îngust pentru degete și nu oferă cel puțin un spațiu de o lățime de deget între degetul mare și marginea pantofului. Amintește-ți ca atunci când probezi, să te ridici și să te plimbi în pantofi pentru a vedea cum se simt atunci când mergi. 

5.     Înlocuiește pantofii vechi și uzați 

Pantofii nu durează pentru totdeauna. Fă un upgrade atunci când textura de pe fundul pantofilor începe să se uzeze în jurul călcâielor sau tălpilor. Când arunci pantofii vechi, folosește acest lucru ca o oportunitate de a încerca noi mărci și stiluri. În unele cazuri, preferatul tău pe care deja l-ai încercat și de care ai fost mulțumit este încă pantoful potrivit pentru tine. Alte dăți poate vei găsi un nou favorit. Fii mereu deschis către noi posibilități. 

6.     Nu cumpăra teniși cu tălpi înalte

Nu este un secret pentru nimeni că tălpile înalte provoacă stres asupra corpului, mai ales atunci când sunt purtate pe perioade lungi de timp. Atunci când este posibil, alege teniși plați. Dacă alegi să porți o pereche înaltă fă în așa fel încât să nu trebuiască să mergi pe distanțe lungi încălțată așa.

7.     Caută ajutor când ai dureri 

Pantofii neadecvați pot provoca dureri nu numai la picioare, ci și la gambe, tibie, genunchi, șolduri și partea inferioară a spatelui. Dacă observi orice fel de durere, treci mai întâi la o pereche de teniși noi, confortabili și potriviți. Dacă încă simți durere, ar putea fi timpul să vezi un kinetoterapeut. Nu neglija starea ta de bine, chiar dacă durerea din talpă poate părea un lucru minor. 

Caută mereu încălțăminte care să nu fie nici prea largă, dar nici strânsă și care să fie confecționată din materiale de calitate.

Vizualizări: 275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: