Investiție de 1,4 miliarde de euro pentru construcția unei centrale pe gaz

În județul Hunedoara va fi inaugurat cel mai important obiectiv industrial din România de la Revoluție încoace, o investiție masivă într-o nouă Centrală de la Mintia. Cu o capacitate de producție de 1.700 de MW și o investiție estimată la 1,4 miliarde de euro, această centrală promite să revoluționeze producția de energie electrică în țară.

Potrivit ANPM, Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara a emis acord de Mediu pentru construcția noii centrale electrice pe gaz de la Mintia.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale noii centrale este angajamentul său pentru mediu. Noua Centrală de la Mintia se va distinge prin emisii extrem de scăzute de pulberi PM 10 și PM 2,5, precum și prin eliminarea oxizilor de sulf, comparativ cu proiectele anterioare.

Potrivit declarațiilor lui Laurențiu Alexandru Păştinaru, președintele ANPM, această centrală nu numai că va contribui la reducerea impactului asupra mediului, dar va și îmbunătăți semnificativ condițiile de producție de energie electrică în țară. Astfel, se estimează că impactul asupra schimbărilor climatice va fi redus, deoarece centrala va folosi gaz metan în loc de cărbune.

Georgeta Barabaş, directorul executiv al APM Hunedoara, a subliniat importanța acestui proiect pentru regiune și pentru mediul înconjurător. Schimbarea combustibilului, de la cărbune la gaz metan, nu numai că va reduce poluarea, dar va și îmbunătăți calitatea aerului și va contribui la protejarea mediului înconjurător.

 
 
 
 
 

Vizualizări: 909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: