Gorjenii preferă să cumpere din supermarket: ”Prețurile de pe piață sunt prea mari”

Gorjenii preferă să își facă majoritatea cumpărăturilor din supermarket și asta nu doar în preajma sărbătorilor. Potrivit opiniei publice, prețurile din piețe sunt mai mari.

”Mergem la supermarket, acolo ne putem alege și avem cumva o garanție. Dacă produsul nu este în regula, macar ma întorc la magazin și îi trag de mânecă. Dacă iau din piață, ce să fac? Mă mai duc sa ma iau de vânzătoare?”, declară o târgujiancă.

Primele legume românești au apărut deja la tarabe, însă cumpărătorii se îndoiesc de marfa expusă. Principala problemă ar fi raportul calitate preț: ”Scumpe, foarte scumpe. Am dat și 40 de lei pe kilogramul de roșii și nu imi poate garanta nimeni că sunt românești”, transmite o altă cumpărătoare.

La polul opus sunt vânzătorii, care se plâng de situația actuală: ”Greu cu agricultura în România. În supermarket vin toate alimentele din străinătate și la prețuri mai reduse, deși poate sunt injectate sau mai știu eu. Noi, piețarii, nu facem față. Avem legume bune, răsaduri produse în țară, în gospodării. Dar pierdem teren în fața marilor magazine”, spune un vânzător.

Vizualizări: 1,074

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: