Ce e bine să faci în Sâmbăta Mare

În Sâmbăta Mare, gospodinele pun la punct ultimele pregătiri pentru prima zi de Paște. Fie că este vorba despre curățenia în casă, coacerea cozonacilor, a păștii, prepararea drobului, a borșului sau a fripturii de miel, în ultima zi din Săptămâna Patimilor există anumite obiceiuri și tradiții religioase musai de urmat de către credincioșii ortodocși. 

Încă din cele mai vechi timpuri, în Sâmbăta Mare, credincioșii ortodocși vor dedica ziua rugăciunii, reculegerii și postului. Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paște, se face curățenie în casă și se pregătesc hainele noi – care se vor purta în ziua de duminică la Inviere. Nu se spală și nu se coase în această zi, însă ai voie să speli vasele în care ai pregătit mâncărurile tradiționale de Paște.

Din moși-strămoși se crede că de Sâmbăta Mare cerurile se deschid, noaptea în care practicile magice, vrăjitoria, descântecele și ritualurile își amplifică puterea, căpătând noi valențe. Totodată, dacă vrei să ți se îndeplinească cele mai arzătoare dorințe, nu trebuie să dormi în această noapte.

Se crede că dacă te împiedici în timp ce te îndrepți spre slujba de Înviere, vei avea un an greu și plin de încercări. 

Vizualizări: 781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: