Alternativă pentru carnea de miel. Ce preferă gorjenii?

Deşi este perioada în care majoritatea persoanelor caută să cumpere un miel pentru masa de Paşte, în ultimii ani carnea de iepure a început să devină o alternativă. O alegere la fel de căutată este și carnea de curcan.

”Nu mâncăm carne de miel. Este o alegere personală. Nu ne place gustul. Preferăm iepurele sau curcanul, ca să avem și noi totuși ceva mai deosebit de Paște. Cumpărăm direct de la oameni din gospodărie. Prefer să evităm cât se poate carnea din magazine. Pe lâng acestea, gătim și noi sarmale, piftie, cozonac, așa cum cere tradiția”, spune un gorjean.

În ceea ce priveşte preţul, cei care vor să se bucure de un preparat făcut din carne de iepure, trebuie să scoată din buzunar aproximativ 50 de lei/kg.

Preţul unei carcase de iepure variază între 40 şi 60 lei, în funcţie de rasa animalului.

În ceea ce privește carnea de curcan, prețurile diferă în funcție de greutate. Un curcan care cântărește 10 kg poate să coste și 350 de lei.

Vizualizări: 738

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: