Tipuri de cuptoare. De ce să alegi un cuptor electric încorporabil

Cuptoarele vin într-o serie largă de stiluri și tipuri, astfel încât să găsești un model care să se potrivească perfect bucătăriei și stilului tău de gătit. Fie că dorești un cuptor cu aburi elegant sau un cuptor electric încorporabil, vei găsi aici toate informațiile de care ai nevoie.

Gaz sau electric

Alegerea dintre un cuptor pe gaz și un cuptor electric ține adesea de preferințele personale. Există argumente pro și contra, dar te vom ajuta să decizi între cele două tipuri explicând principalele caracteristici și diferențele, în rândurile de mai jos.

Gaz

Cuptoarele cu gaz sunt mai ieftin de rulat decât modelele electrice, astfel încât, de obicei, poți economisi câteva sute de lei pe an, în funcție de marca exactă și de produs. Pentru mai multe informații este esențial să consulți ghidul despre eficiența energetică a fiecărui cuptor de care ești interesat.

Majoritatea cuptoarelor cu gaz au temperaturi inconsecvente, deoarece partea de sus a cuptorului este adesea vizibil mai caldă decât partea inferioară. Cu toate acestea, un ventilator poate ajuta la distribuirea mai uniformă a căldurii. În plus, dacă îți înțelegi cuptorul, poți profita de diferențele de temperatură și poți găti mai multe feluri de mâncare în același timp.

Interiorul unui cuptor pe gaz este adesea mai umed decât cel al unui cuptor electric. Acest lucru reduce riscul de uscare a alimentelor în timpul gătitului și este un motiv pentru care brutarii preferă deseori cuptoarele pe gaz.

De asemenea, este de remarcat faptul că numai un inginer calificat poate instala un cuptor pe gaz, deci trebuie să iei în considerare costul acestei lucrări.

Electric

Un cuptor electric este foarte întâlnit, așa că, de obicei, vei avea mai multe opțiuni decât vei găsi pentru modelele pe gaz.

Multe cuptoare sunt dotate cu un ventilator care oferă temperaturi consistente și uniforme, care sunt mai bune pentru gătit. Modelele de ventilatoare îți permit să gătești mai repede și la temperaturi mai scăzute.

Întrucât un cuptor electric trebuie doar conectat la rețea, ele sunt mai rapide și mai simplu de instalat. Cu toate acestea, dacă schimbi tipurile de combustibil sau construiești o bucătărie nouă, vei avea nevoie de ajutorul unui profesionist.

Cuptor de sine stătător sau cuptor electric încorporabil

O altă considerație este dacă vrei un model de sine stătător sau un cuptor electric încorporabil. Un cuptor de sine stătător are avantajul că poate fi așezat oriunde, chiar și pe blatul de bucătărie.

Spre deosebire de modelele independente, un cuptor electric încorporabil este conceput pentru a fi integrat în unitățile de bucătărie. Acest lucru înseamnă că montarea este mai complicată, mai ales dacă inginerul trebuie să reorienteze alimentarea existentă. Vei avea nevoie și de o plită separată, dar un design integrat oferă bucătăriei tale un aspect mai elegant, mai elegant și mai minimalist.

Un cuptor electric încorporabil poate fi montat sub blaturile de bucătărie sau la înălțime, la nivelul ochilor, în unități înalte. Trebuie să măsori înălțimea, lățimea și adâncimea spațiului pe care îl ai la dispoziție și să compari cu măsurătorile modelelor potențiale. Un cuptor electric încorporabil poate fi montat în unități mai înalte, la nivelul ochilor. Acest lucru se realizează în mod normal cu modele duble mai înalte, care nu s-ar potrivi sub suprafețele bucătăriei. Dacă ai cuptorul la nivelul ochilor, lucrurile vor deveni mai convenabile, dar va trebui să te asiguri că ai unități de dimensiuni potrivite pentru a se potrivi cu un astfel de cuptor. Multe dintre cuptoarele mai mici pot fi montate în orice fel.

Un cuptor electric încorporabil este convenabil deoarece se potrivește în blaturile de lucru ale bucătăriei, ceea ce înseamnă că se amestecă bine în cameră și se va potrivi cu ușurință în majoritatea bucătăriilor.

Cuptoare compacte

Pentru bucătăriile cu spațiu limitat, cuptoarele compacte ar putea fi o soluție excelentă. Acestea măsoară de obicei aproximativ 45 cm înălțime, semnificativ mai puțin decât cuptoarele individuale standard.

De obicei, au aceleași caracteristici ca un cuptor convențional, inclusiv un grătar, dar nu vei putea găti cantități mari de mâncare în interior. Cu toate acestea, acestea nu sunt la fel de ușor disponibile, așa că vei avea mai puține opțiuni în ceea ce privește funcțiile și marca.

Vizualizări: 1,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: