Secretele unui ten de portelan. Cum sa aplici fondul de ten ca sa obtii un aspect impecabil

Fondul de ten este nelipsit din trusa de machiaj a oricarei femei, fiind ingredientul principal al unui make-up reusit. Daca este de calitate, acest produs cosmetic poate ascunde orice imperfectiune a tenului si poate conferi acel aspect impecabil dupa care tanjesc toate femeile.

Cu toate ca este unul dintre cele mai populare produse de machiaj, multe femei dau gres atunci cand il aleg, iar apoi obtin dungi inestetice pe ten sau nu reusesc sa ascunda micile defecte ale fetei. De aceea, in articolul de astazi, am decis sa iti dezvaluim cateva secrete care iti vor fi de mare ajutor.

Tine cont de urmatoarele ponturi si vei face "minuni" cu un fond de ten de calitate:

1. Alege corect nuanta acestui produs de machiaj

Aspectul inestetic obtinut dupa aplicarea fondurilor de ten apare, de obicei, din cauza alegerii unei nuante gresite. Multe femei folosesc o culoare mai deschisa sau mai inchisa decat tenul lor, fapt care determina realizarea unui machiaj nereusit. Inainte de a achizitiona acest produs cosmetic, aplica intai un strop pe gat si intinde-l.

In acest mod, vei vedea imediat daca fondul de ten se potriveste perfect cu nuanta pielii tale. Daca nu observi o diferenta intre culoarea pielii tale si culoarea acestui produs de machiaj, inseamna ca este cel potrivit pentru tine!

Totusi, atentie la sezonul in care te afli! In timpul verii, ai nevoie de o nuanta mai inchisa decat cea pe care o folosesti in timpul sezonului rece, deoarece tenul tau se va bronza. De aceea, este indicat sa ai in trusa doua fonduri de ten.

2. Ai grija ce textura alegi!

Chiar daca iti plac mult fondurile de ten matifiante, cu acoperire mare, acestea nu se potrivesc pentru toate tipurile de ten. In cazul in care ai tenul gras, il poti folosi cu incredere, deoarece iti va oferi un aspect mat si usor satinat.

In schimb, daca ai pielea uscata, este indicat sa alegi unul fluid, care sa iti ofere un aspect light si natural. Femeile cu tenul mixt sunt cele mai fericite atunci cand aleg acest produs de machiaj, deoarece ele pot opta pentru orice formula isi doresc.

3. Pregateste tenul inainte sa aplici acest produs cosmetic

Pentru a obtine un aspect natural, este important sa pregatesti tenul in prealabil. Curata bine fata, iar apoi hidrateaz-o cu ajutorul unei creme de zi sau al unui primer. Asteapta 60 de secunde pentru ca produsul hidratant sa intre in piele, iar apoi poti aplica fondul de ten. Tine cont intotdeauna de acest pas si vei obtine un ten de portelan in fiecare zi!

4. Aplica-l prin tehnicile specifice pentru textura pe care o are

Pentru ca un astfel de produs sa se uniformizeze perfect, este esential sa il aplici corect. Astfel, produsul cu o textura lichida trebuie sa fie aplicat in straturi, folosind o pensula de machiaj, iar cel cu acoperire mare poate fi aplicat folosind un buretel special.

Totodata, trebuie sa stii ca prima zona in care ar trebui sa aplici fondul de ten este centrul fetei. Prima data, aplica-l pe nas si pe obraji, iar apoi intinde-l catre partile laterale ale fetei.

5. Finiseaza intotdeauna fondul de ten cu pudra

Dupa ce aplici acest produs de machiaj, este important sa il fixezi cu ajutorul unei pudre translucide. Acest pas te va ajuta sa il uniformizezi si sa il fixezi, iar astfel sa te bucuri de un aspect impecabil ore in sir.

Vizualizări: 2,606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: