Polițist local condamnat pentru alcool

Un polițist local din Gorj a fost condamnat definitiv la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că s-a urcat băut la volan. Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 2 ani.

În acest timp, bărbatul de 58 de ani va trebui să urmeze un program de reintegrare socială și să muncească 100 de zile în folosul comunității.

Polițistul lucrează în cadrul Primăriei Bumbești-Jiu. El va putea munci neplătit fie la locul de muncă (primărie), fie la Colegiul „Mihai Viteazul”.

Fapta a avut loc în după-amiaza zilei de 7 iulie 2019, în jurul orei 17:00. Fordul condus de polițistul local a fost tras pe dreapta, pe DJ 661 - localitatea Săcelu.

Bărbatul a fost testat pentru alcool, având o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Novaci, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

În instanță, bărbatul a recunoscut că a băut două pahare cu țuică înainte de a pleca de la domiciliul din orașul Bumbești Jiu. Ulterior a fost anunțat că trebuie să meargă de urgență la spital cu mama lui, pentru a fi operată.

„Apărările inculpatului nu pot fi reținute întrucât nu se coroborează cu înscrisurile medicale depuse la dosar (...) inculpatul fiind depistat în trafic cu aproximativ două săptămâni înainte de internarea mamei sale în spital”, a reținut instanța.

Regretând situația și neavând antecedente penale, polițistul local a primit o condamnare cu suspendare.

Nemulțumit, polițistul local a atacat sentința, cerând fie amânarea pedepsei, fie aplicarea unei amenzi penale. A arătat, în esență, că pedeapsa este „prea mare” în raport de poziția manifestată în fața instanței de fond și motivele care l-au determinat să conducă autoturismul după ce a consumat băuturi alcoolice.

Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul ca nefondat. „Instanța de control judiciar apreciază că judecătorul fondului a apreciat în mod corect pericolul social concret al faptei, avându-se în vedere că prin incriminarea acesteia s-a urmărit ocrotirea relațiilor sociale referitoare la siguranța circulației pe drumurile publice și implicit, integritatea fizică și sănătatea participanților la traficul rutier”, se arată în motivare sentinței din 14 iulie.

Decizia instanței este definitivă.

Vizualizări: 5,592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: