Medicii care demisionează, verificați de poliție

Poliţia face verificări în privinţa cadrelor medicale care aleg să îşi dea demisia în această perioadă, arată un document intrat în posesia STIRIPESURSE.RO. 

IPJ Dolj a solicitat, prin intermediul DSP Dolj, datele de identificare ale medicilor demisionari de la un spital din judeţ. “Având în vedere solicitarea Inspectoratului de Poliţie Dolj – Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice transmisă cu adresa nr. 160508/01.04.2020, vă rugăm să ne comunicaţi datele de identificare ale personalului medical (medici, medici rezidenţi) şi personalului sanitar mediu care în perioada 01.03.2020 – 01.04.2020 şi-a depus demisia din activitate”, se arată în document.

Ancheta IPJ Dolj vine în contextul unui val de demisii de la mai multe spitale din ţară. Unele cadre medicale refuză să îngrijească bolnavi de COVID-19, acuzând lipsa echipamentului de protecţie corespunzător. Alții invocă vârsta înaintată sau faptul că sunt bolnavi și ar fi victime sigure în fața noului covid-19.

Din datele centralizate până miercuri seara, un număr de 357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, după cum urmează: medici 99, asistenți medicali 127, infirmiere 35, îngrijitoare 11, personal auxiliar 85.

În Gorj, medici și asistenți de la Târgu Jiu și Târgu Cărbunești, spitale implicate în primă fază în tratarea pacienților cu Covid-19, au ales să se pensioneze dacă îndeplineau condițiile.

Galerie foto


Vizualizări: 4,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: