Greva minerilor din 2019 se poate repeta oricând. „Oamenilor le-a ajuns cuțitul la os, nu mai pot”

Situația de acum doi ani, când România s-a lovit de o criză energetică fără precedent s-ar putea repeta. Este avertismentul unui lider de sindicat de la Termocentrala Rovinari care anunță că oamenii au ajuns la limita răbdării. “Vor veni din ce în ce mai mulți oameni în Piața Prefecturii pentru că le-a ajuns cuțitul la os”, a declarat sindicalistul Doru Crăete, de la Rovinari.

Protestul minerilor care a paralizat mare parte din activitatea Termocentralei Rovinari în urmă cu doi ani s-ar putea repeta oricând. O spune sindicalistul Doru Crăete, de la Rovinari, care susține că salariații sunt tot mai dezamăgiți că munca nu le este plătită cum ar fi corect și că nu se face nimic pentru modificarea vârstei de pensionare așa cum cer salariații de atâta timp.

„Starea de spirit e proastă. Compania e slabă din punct de vedere financiar. Nu poate și de multe ori nu vrea să răsplătească niște oameni din producție pe umerii cărora trăiește toată această companie. Starea de spirit e sub orice critică. Dacă mai tergiversează mult această lege a pensiilor, vor veni din ce în ce mai mulți oameni în Piața Prefecturii pentru că le-a ajuns cuțitul la os, nu mai pot. Și vor veni fără lideri de sindicat”, a spus Doru Crăete.

El a adăugat că există, astfel, riscul unui nou protest de amploare: „Există riscul acesta. Nu am încurajat nici atunci, dar s-a văzut că nu a existat altă soluție. Spun asta nu din prisma sindicalistului, ci din prisma meseriașului de la pupitru care știe ce înseamnă să lași o termocentrală fără cărbune, o centrală cum e Rovinari și pentru ce? Pentru câțiva lei”.

Salvarea companiei stă într-un nou ajutor de stat, a încheiat sindicalistul. “Singura șansă de salvare e de alocare de bani de la bugetul statului pentru certificatele aferente producției din 2020. La 40 de euro certificatul, nici măcar Termocentrala Rovinari nu mai e rentabilă”, a declarat Doru Crăete, la Gorj TV.

Vizualizări: 3,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: