Cum va arăta platoul Casei de Cultură din Rovinari după modernizare

Administraţia locală din Rovinari vrea să îmbunătăţească imaginea centrului civic al oraşului. În perioada imediat următoare va organiza o licitaţie pentru desemnarea unei societăţi care să modernizeze platoul Casei de Cultură din localitate. Conform proiectului, noi spaţii verzi vor fi înfiinţate în zona centrală, dar şi fântâni arteziene impresionante. "Un proiect îndrăzneţ", spun autorităţile din Rovinari.

Mai multe spaţii verzi, locuri de recreare pentru cetăţeni, fântâni arteziene concepute într-un stil arhitectural inedit, cu stâlpi din beton îmbrăcaţi în marmură, arcade cu flori, asta promit autorităţile locale din Rovinari, care şi-au propus să modernizeze platoul Casei de Cultură din zona centrală a oraşului. Investiţia va fi realizată cu fonduri de la bugetul local, lucrările de execuţie urmând să fie încheiate până în luna mai 2016. "Săptămâna viitoare vom demara procedurile de achiziţie la o investiţie care a fost trecută pe lista de investiţii de anul acesta şi pe care primarul şi Consiliul Local ne-au cerut să o facem. Vorbim de reabilitarea platoului Casei de Cultură. Este un proiect destul de îndrăzneţ, frumos, care va schimba faţada acelui platou. Vorbim de intrarea în oraş, de intrarea pe bulevardul pietonal, vom încerca să creăm mai multe spaţii verzi acolo în zonă. Având în vedere că sunt destul de multe zile caniculare, vom avea câteva fântâni arteziene. Sunt nişte estacade de apă. Acele cascade de apă vor ajuta la curăţirea aerului în zonă", a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.  

Podaru: Nu putem moderniza Casa de Cultură

Primăria Rovinari nu poate moderniza şi Casa de Cultură, deşi în 2014 se ivise o astfel de posibilitate. Autorităţile locale se judecă cu Asociaţia Caselor de Cultură din România, care, spun reprezentanţii primăriei, ar fi folosită de sindicatele miniere în războiul cu primăria pentru proprietatea imobilului. "Rămânem cu o durere, faptul că suntem în continuare în proces cu sindicatele miniere pentru obţinerea proprietăţii asupra Casei de Cultură. Noi credem că o casă de cultură de mărimea nivelului celei care există acum în Rovinari trebuie să aparţină oraşului, cu atât mai mult cu cât 90% din cetăţenii oraşului au fost şi sunt în continuare membrii unui anumit sindicat minier. În acest moment, cadastrul şi intabularea Casei de Cultură sunt pe primăria oraşului Rovinari, din păcate o parte din liderii de sindicat n-au înţeles, au crezut că ei vor rămâne şi vor moşteni, unii dintre ei nici nu mai sunt nici măcar lideri de sindicat, dar suntem încrezători că justiţia va decide şi va rămâne a oraşului Rovinari. Am rămas cu un gust amar pentru că, anul trecut, primăria Rovinari putea să obţină fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea Casei de Cultură, din păcate am pierdut, nefiind noi proprietari", a mai spus administratorul public al oraşului Rovinari.

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: