Ciobotărică a scăpat de demitere: „Așteptăm echilibru și rezistență”!
„Le cerem celor din conducere să dovedească faptul că merită că conducă societatea sau să se dea la o parte”, transmitea acum zece zile secretarul de stat Corina Popescu, după o întâlnire cu cei de la CE Oltenia. Joi, Ministerul Energiei a remis un comunicat de presă din care rezultă că echipa lui Laurențiu Ciobotărică a recâștigat încrederea șefilor de la București.
Ministerul Energiei a altoit, în două rânduri, conducerea companiei deoarece s-a dus nepregătită la ședințe, neștiind să spună nici costul pe tona de cărbune. Atunci celor din conducere li s-a dat termenul de 28 aprilie pentru a prezenta un plan de măsuri pentru companie.
De această dată se pare că cei din conducere au prezentat o analiză care a mulțumit-o pe Corina Popescu, secretarul de stat. „Apreciez munca depusă de conducerea Complexului Energetic Oltenia în încercarea de a construi o strategie coerentă de redresare. Laurențiu Ciobotorică și întreaga echipă vor beneficia de încredere de fiecare dată când avem date corecte și muncite pe baza cărora să se construiască un viitor stabil și profitabil pentru CEO. Suntem conștienți de presiunile permanente la care e supusă echipa de conducere și așteptăm din partea factorilor de decizie echilibru și rezistență în fața acestor situații”, a declarat Corina Popescu.
O nouă întâlnire, după Paști
Au fost prezentate evoluțiile prețului de vânzare a costurilor de producție, evoluțiile producției de cărbune, evoluțiile personalului și o analiză diagnostic a activiții miniere. Obiectivul general susținut de membrii grupului Lignit este asigurarea necesarului de combustibil în proporție de 100% pentru dezvoltarea durabilă a Complexului Energetic Oltenia. Potrivit informațiilor din comunicatul de presă, costul de producție a energiei până în 2030 înregistrează o tendință de scădere. Măsurile de eficientizare propuse de membrii grupului de lucru Lignit se axează pe: concentrarea activității în perimetrele miniere cu potențial de eficiență maximă; închiderea activităților neviabile; scoaterea din funcțiune a utilajelor miniere cu performanțe scăzute; redistribuirea și redimensionarea personalului în cadrul activității miniere. Conducerea a anunțat deja închideri de cariere șio grupuri, dar și 5000 de concedieri în următorii patru ani. Săptămâna viitoare, aceștia sunt așteptați la o nouă întâlnire la care vor prezenta un material complet despre starea și perspectivele sectorului lignit, mai transmite ministerul energiei. La întâlnirea de joi, 28 aprilie, au participat Laurențiu Ciobotărică, prezentat ca director al Diviziei Financiare din coomplex; Daniel Antonie, director CEO; Oprea Vasile Scorțariu, expert CEO; Constantin Bălășoiu, director în CEO; Viorel Popescu, director general SC ICSITPML Craiova și Corina Popescu și Dana Barbu din partea Ministerului.