Ceas lansat pentru bicentenarul Tudor Vladimirescu. Ediție limitată!

Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație a lansat ceasul Tudor Vladimirescu în ediție limitată, realizat împreună cu marca elvețiană Tavannes și laboratorul de orologerie Antic Horologivm fondat de ceasornicarul Mihai Ceciu.

În cadrul unui eveniment cultural desfășurat în Salonul Carol I, din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” București, a fost lansat oficial Ceasul „Tudor Vladimirescu” în ediție limitată de 200 de piese. Proiectul continuă seria de evenimente care marchează împlinirea a 200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu din 1821, revoluție care a determinat sfârșitului epocii fanariote prin restabilirea domniilor pământene în Țările Române. Pe lista invitaților s-a academicianul Ioan-Aurel Pop, doctor în istorie și Președintele Academiei Române, care a primit ceasul cu numărul de serie 1 din 200.

Designul ceasului este conceput de Octavia și Lucian Loiș, doi tineri arhitecți din Transilvania, fondatorii brandului Șezi, recunoscuți deja pentru contribuția la proiectul ceasului Tissot România 1918 – 2018, lansat în 2018 în ediție limitată. Pentru cadranul pe care l-au imaginat pentru ceasul „Tudor Vladimirescu” au ales o parabolă ca simbol geometric central, inspirându-se din mânerul sabiei lui Tudor. În același timp, la nivel lexical, parabola este o pildă care dăinuie.

Cifrele chirilice amintesc de textul scris pe steagul de mătase al Revoluției din 1821, dar și pe Proclamația de la Padeș. Cercul cu reflexii albastre este imaginea stilizată a inelului din aur primit de Tudor Vladimirescu de la părinții lui. Romburile reprezintă pandurii, care protejează întregul dans al elementelor din cadran. 

Ediția limitată este găzduită într-o carcasă de oțel cu diametrul de 42 mm, 50 de piese din cele 200 fiind oferite cu carcasa neagră PVD. Cadranul este protejat de un geam de cristal, iar prin capacul transparent tot de cristal se poate admira un mecanism mecanic Swiss Made cu încărcare manuală, cu punți finisate cu tehnica "Cotes de Geneve" și șuruburi albastre. Rezerva de funcționare este de 42 de ore.

Fiecare carcasă este gravată cu număr de serie unic de la 1 la 200. Ceasul vine însoțit de un certificat de garanție, cu valabilitate de 2 ani de la data achiziției, precum și cu broșura de prezentare a ceasului ca ediție limitată.

Ceasurile sunt produse în Elveția de marca Tavannes Watches care aparține unui român, Florin Niculescu, stabilit în Elveția și recunoscut internațional pentru performanțele sale în domeniul orologeriei. Istoria Tavannes Watches se leagă de România încă de acum 100 de ani, când a fost realizat un ceas de buzunar pentru Aurel Vlaicu și, ulterior, în 1940, au fost livrate mai multe ceasuri cronograf de buzunar, cu telemetru, pentru Armata Română.

Ediția limitată Tudor Vladimirescu se asamblează la București, la laboratorul Antic Horologivm, fondat de ceasornicarul Mihai Ceciu. Antic Horologivm a fost implicat pe tot parcursul proiectului și a colaborat cu Tavannes Watches pentru a transpune povestea lui Tudor Vladimirescu într-un produs orologer la standarde de calitate elvețiană. Tot Antic Horologivm urmează să asigure toate serviciile care țin de garanția și post garanția produsului.

Cureaua din piele naturală disponibilă în două culori – albastru și negru - este proiectată și realizată manual la un atelier de la Constanța.

Cu ocazia ediției limitate „Tudor Vladimirescu”, Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație lansează proiectul CU ROST, umbrela sub care vor fi puse toate inițiativele organizației, inclusiv următoarele ceasuri tematice și alte obiecte de colecție.

Ceasul „Tudor Vladimirescu” este disponibil online pe ceasuri.curost.ro.

Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație este o organizație înființată în anul 2011 , cu sediul în Târgu Jiu, județul Gorj, și de-a lungul timpului a dezvoltat mai multe proiecte centrate pe educație, cultură și antreprenoriat.

Galerie foto



Vizualizări: 1,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: