Aglomeraţie de susţinători ai Legii Energiei, după aprobare

Mulţi susţinători au apărut după aprobarea Legii Energiei. La Casa Poporului a fost mare aglomeraţie marţi, sindicalişti şi politicieni umplând reţelele de socializare cu fotografii de la „susţinerea legii“ pentru Complexul Energetic Oltenia. Legea energiei a fost aprobată de Parlament, preşedintele Klaus Iohannis fiind obligat să o promulge.

Legea a fost votată de toţi parlamentarii aflaţi în sală. La Parlament au fost peste 40 de lideri sindicali, dar şi politicieni de la nivelul judeţului. Deputatul Scarlat Iriza, unul dintre iniţiatorii legii, i-a remarcat în sală şi pe senatorul Tudor Barbu şi preşedintele PNL Gorj Dan Vîlceanu. Iriza crede că cei doi au avut tupeu să apară la Parlament, mai ales după ce Barbu nu a votat legea. Despre această lege liberalii spuneau că „nici nu ajută, nici nu încurcă“. Dar încurca rău la alegerile din 11 decembrie, mai ales în Gorj, unde judeţul supravieţuieşte prin CE Oltenia. „Votul a trecut de Cameră cu unanimitate urmând să ajungă mâine - poimâine la preşedinte şi în maxim două săptămâni este obligat să o promulge. PNL hopa şi el. Inclusiv senatorul Barbu, nu ştiu cu ce tupeu, ce tupeu trebuie să ai să te bagi între sindicalişti, când ai votat împotriva legii. A venit, culmea, şi Dan Vîlceanu. De ce nu şi-au asumat-o acum un an jumate? Au venit acum la culesul roadelor, puteau să se uite şi la televizor cum trece“, a declarat Iriza la Radio Infinit.

Fiecare cu sindicalistul lui

Pe Facebook au apărut mai multe fotografii cu liderii sindicali şi politicieni, de la Parlament. A postat fotografii şi liberalul Dan Vîlceanu. În imagini apar, printre alţii, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldăruşe, şi şefa PNL Alina Gorghiu. Vîlceanu s-a uitat în sală după Victor Ponta. „Le mulțumesc liderilor de sindicat pentru că sunt singurii care au rămas verticali, în acest caz! Prezenți la votul din Camera Deputaților am fost și eu, dar și președintele PNL, Alina Gorghiu. Deputatul de Gorj, Victor Ponta, a lipsit și astăzi“, a scris acesta pe Facebook.

Senatorul Dian Popescu, susţinător al acestei legi, apare şi el în fotografii pe internet, alături de liderii sindicali. El a declarat că legea ar fi trecut şi fără votul liberalilor. În Senat, legea a fost pe punctul de a pica din cauză că PNL a votat împotrivă. La Camera Deputaţilor a mai fost o încercare, dar nu a fost întrunit cvorumul. Partidele au dat vina unele pe altele. „PNL a sesizat că în sală este o majoritate PSD-ALDE şi cvorum chiar dacă nu votează legea tot trece. Deci chiar dacă ar fi vrut să facă poftele Guvernului Cioloş nu aveau nicio şansă“.

„A fost o înţelegere a realităţii din piaţa de energie de toate partidele. Iniţial ne-a fost teamă că nu va fi cvorum. Legea ne creionează direcţii, nu ne bagă în traistă“.

Dan Pîrvulescu, preşedinte FNME

APLICARE

Pentru aplicarea amendamentelor de la Legea Energiei este nevoie de constituirea şi aprobarea unor norme de aplicare, după care s-ar putea aştepta multe luni de zile.

Galerie foto


Vizualizări: 3,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: