Zero lei economia la fondul de salarii. Ce spune Rușeț!

După ce au achitat salariile pentru luna decembrie, contabilii de la Complexul Energetic Oltenia au ajuns la concluzia că nu există niciun fel de economie la fondul de salarii, economie care ar fi fost împărțită în mod egal tuturor salariaților. Bugetul a ieșit pe minus, se scuză oficialii companiei, care dau vina pe situația grea traversată de producătorul de energie în ultimul an din cauza pandemiei de coronavirus.

Oficialii companiei au transmis că nu s-a făcut nici măcar un leu economie la fondul de salarii anul trecut. După ce s-au pus la punct toate cifrele, s-a ajuns la concluzia că nu mai au ce să împartă salariaților.

Ion Rușeț, consilierul Directoratului, a explicat, la Tele3, că a cântărit mult și ajutorul pe care l-a primit compania, anul trecut, ca să plătească salariile angajaților care au intrat în șomaj tehnic. Situația financiară încă nu a fost adusă și la cunoștința liderilor de sindicat.

„Partenerii noștri vor avea la dispoziție toate informațiile. Vom face și o comunicare publică pe această temă. Nu este economie la fondul de salarii pentru că bugetul de venituri și cheltuieli a fost rectificat negativ în ce privește fondul de salarii. Pe perioada stării de urgență, CEO a primit ajutor de la stat pentru plata salariilor angajaților săi, pentru cei 75%, când au fost angajații în șomaj tehnic. Acest ajutor a dus la diminuarea fondului de salarii. Se va prezenta în cel mai scurt timp această situație pentru a fi corect informați salariații. Informații au existat și la finalul anului trecut. Acum am închis luna decembrie, se încearcă o chestiune care ține acest subiect al economiei la fondul de salarii avându-se în vedere anii trecuți. Este un subiect dezbătut frenetic de colegii noștri din producție. Probabil am greșit și noi că nu am pus mai devreme la dispoziția organizațiilor sindicale toate datele legate de economia la fondul de salarii”, a spus Ion Rușeț la Tele3.

De altfel, ședința de negocieri dintre sindicate și administrație, stabilită inițial pentru finalul acestei săptămâni, a fost amânată pentru luna viitoare. Atunci vor avea pe masă sindicaliștii toate cifrele pe care le-au solicitat privind economia la fondul de salarii. „Ne vom revedea într-o comisie de negociere. Cel mai probabil va fi la începutul lunii februarie. Joi, avem o întâlnire la nivelul Consiliului Județean Gorj, în care reprezentanții Directoratului vor fi prezenți legat de planul de dezvoltare a județului Gorj. Așa că întâlnirea cu sindicatele va avea loc la începutul lunii viitoare”, a mai explicat Ion Rușeț.

Vizualizări: 3,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: