Vine vacanța cu trenul (socialist) din Franța
Te și miri ce-i cu populismele astea pe Ponta, din moment ce el pretinde că-și dorește o funcție pentru care nu va avea nevoie de votul popular, începând cu 2014. Dacă bani tot n-are de unde, măcar o săptămână de concediu s-a gândit că n-ar strica.
E drept, asocierea vacanței de 1 Mai cu aceea din Săptămâna Mare dă unele bătăi de cap românilor obișnuiți cu tradițiile. Tinerii sunt cei mai expuși. De exemplu, tradiția băgatului de alcool în cap în cantități industriale urmată de o baie în apa rece a mării și de o partidă de sex în intimitatea minimală a cortului sau a sacului de dormit intră într-un puternic conflict cu aceea tradițional-creștină, care îndeamnă la cumpătare și diferite abțineri. Dintre cele două, doar prima este o tradiție sinceră, respectată din strămoși pentru că este umană și plăcută. A doua este o ipocrizie. Românii țin posturi mai mari sau mai mici în Săptămâna Mare pentru ca în ziua Z să debarce în stomac, pe capul pancreasului și-al ficatului, câteva vapoare de grăsimi, prăjeli și alcool. Dacă cineva nu crede, să verifice cărucioarele clienților care fac cozi infinite în hypermarketuri. N-o să găsească acolo kilograme de lumânări și litri de agheasmă.
Dar cea mai bună veste în legătură cu această asociere de Ziua Muncii / Paști este că, imediat după, grosul țării nu va mai avea bani pentru următoarea lună. Și atunci chiar merită să faci chestii. Merită să mergi la mare, pentru că va fi chiar și mai cald iar stațiunile vor fi din nou goale, merită să mergi la un grătar și-un fotbal cu prietenii, merită să te porcăiești cu niște colesterol, să mergi cu mașina pe străzile goale ale orașului, ba chiar să faci două-trei cumpărături. E clar, vacanța oamenilor normali vine abia după Paște.