Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Veniturile medicilor de familie vor scădea cel mai probabil din toamnă

Se anunţă vremuri grele şi pentru medicii de familie. Din acestă toamnă veniturile medicilor de familie nu vor mai fi în funcţie de numărul de pacienţi ci de serviciile medicale pe care le oferă asiguraţilor. În prezent veniturile lunare ale medicilor de familie sunt în jur de aproximativ 80 de milioane de lei vechi. Din aceşti bani medicii trebuie să-şi plătească angajaţii, utilităţile şi dările la stat.

În prezent pentru stabilirea veniturilor lunare ale medicilor de familie se ţine cont în proporţie de 90 la sută de numărul pacienţilor pe care-i are înscrişi fiecare cabinet iar 10 la sută contează serviciile medicale pe care medicii le ofera asiguraţilor. În momentul de faţă la nivelul judeţului Gorj majoritatea medicilor de familie înregistrează lunar venituri în valoare de aproximativ 80 de milioane de lei vechi, dar există şi excepţii. Veniturile lunare ale unui medic de familie gorjean care are aproximativ patru mii de pacienţi este de peste 200 de milioane de lei vechi, iar un alt medic care are numai 700 de pacienţi înregistrează lunar venituri de 40 de milioane de lei vechi. Din aceşti bani medicii suportă cheltuielile salariale ale angajaţilor, plătesc utilităţile şi dărire la stat. „ Un medic de familie înregistrează lunar venituri de aproximativ 80 de milioane. Trebuie subliniat faptul că aceşti bani nu le intră în totalitate medicilor în buzunare pentru că trebuie să plătească angajaţii şă achite facturile la utilităţi şi dările la stat. Banii lui sunt cei care rămân după ce fac aceste plăţi şi nu-i rămân foarte mulţi.”, declară Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Din toamnă situaţie se va schimba şi în cazul medicilor de familie. În calcularea venitului lunar se va lua în considerare 50 la sută serviciile medicale pe care aceştia le oferă pacineţilor şi 50 la sută numărul asiguraţilor înscrişi. Pentru a intra în raporturi contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, cabinetele individuale din mediul urban trebuie să aibă minim 1000 de pacienţi, iar cei din mediul rural minim 600. Din acestă cauză un cabinet medical din oraşul Novaci nu a mai semnat în acest an contractul cadru cu CJAS Gorj.


Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: