Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Tone de haine second-hand aruncate pe malurile râurilor din Gorj

Zilnic, mormane de haine şi încălţăminte second-hand sunt depozitate pe malul râurilor, în apropierea căilor ferate sau la marginea pădurilor. Zeci de gorjeni şi-au făcut o afacere profitabilă din comercializarea produselor textile vechi. Poliţia Comunitară Târgu Jiu consideră că Direcţia Generală a Vămilor încalcă legea pentru că permite accesul în ţară a mărfii second-hand nesortate. Tone de haine vechi şi încălţăminte second-hand au fost ridicate de pe malurile Şuşiţei şi Jiului după închiderea gropilor de gunoi din judeţ. În ultima perioadă, tot mai mulţi cetăţeni care comercializează produse second-hand vin cu căruţele sau camioanele şi îşi depozitează marfa nevândută pe marginea apelor, în păduri sau în zona căilor ferate. Nepăsarea şi lipsa bunului simţ a unor astfel de indivizi creează probleme autorităţilor care sunt nevoite să scoată din buget bani mulţi pentru a păstra curăţenia. 
 Poliţiştii comunitari spun că cetăţenii care îşi aruncă marfa la voia întâmplării sunt foarte greu de depistat deoarece acţionează noaptea în zone nepăzite. Depozitul ecologic din Târgu Jiu unde oamenii pot să-şi arunce deşeurile este ocolit însă din cauza taxei. Chiar dacă sunt foarte mulţi agenţi economici care şi-au făcut o afacere profitabilă din comercializarea produselor second-hand, ideea de a scoate un ban în plus din buzunar nu le surâde. Aşa că preferă să folosească zonele verzi drept gropi de gunoi.

 Direcţia Generală a Vămilor încalcă legea

 Reprezentanţii Poliţiei Comunitare Târgu Jiu spun că de vină pentru această situaţie este Direcţia Generală a Vămilor care încalcă legea permiţând să intre în ţară marfă nesortată. Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare, ne-a declarat: „ La noi în judeţ curăţenia se face cu bani. Dăm amenzi, avem curat, nu dăm amenzi gunoiul este la tot pasul. Odată cu închiderea gropilor de gunoi tone de marfă second-hand este adunată periodic de pe marginea apelor sau din apropierea căilor ferate. Pe lângă faptul că cetăţenii care aruncă deşeurile în aceste zone sunt greu de identificat, amenzile pe care noi le putem aplica sunt foarte mici comparativ cu fapta. Pe Legea Mediului un poliţist comunitar poate aplica amenzi până la 100 milioane, iar pe baza Hotărârii de Consiliu Local amenzi până la 5 milioane lei vechi”. 
 De asemenea, Ion Tudor a mai precizat: „Principalul vinovat pentru această situaţie este Direcţia Generală a Vămilor care încalcă legea permiţând să intre în ţară marfă nesortată. Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 788 din 17 iunie 2007 importul, exportul, tranzitul sau achiziţia de deşeuri se sancţionează cu amendă de la 25000 lei la 50000 lei. Pentru a nu se ajunge la astfel de situaţii trebuie reglată problema accesului în ţară cu deşeuri. Din 18 tone de marfă second-hand care încap într-un tir, 7 tone sunt deşeuri care de acum încolo nu vor fi aruncate decât pe malurile râurilor, în păduri sau în apropierea căii ferate.”


Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: