Sute de milioane pentru o statuie la Tismana

Autorităţile locale din Tismana vor să dea sute de milioane de lei vechi pentru confecţionarea unei statui din bronz a poetului George Coşbuc. Şi ca să arate că intenţia este una serioasă, reprezentanţii localităţii au supus spre aprobare proiectul în şedinţa de consiliu local de ieri.

Consilierii locali din Tismana au votat pentru construcţia unei statui închinate lui George Coşbuc, circa 400 de milioane de lei vechi urmând a fi alocaţi de la bugetul local în acest scop. Propunerea în privinţa implementării acestui proiect a venit din partea unui artist local, care se mândreşte şi cu monumentul de la Rovinari dedicat militarului care şi-a pierdut viaţa în Afganistan. Deşi Valentin Duicu, cel care a propus confecţionarea statuii, a dat asigurări autorităţilor locale că suma solicitată este una minimă în ceea ce priveşte manopera, până şi primarul localităţii este de părere că suma solicitată este mult prea mare. „Prezint consilierilor această propunere a artistului local care ne-a prezentat chiar şi o machetă. Preţul e cam mare, nu ştiu dacă vom reuşi să ne întindem, pătura e cam mică. Este evaluată la 400 de milioane, nu cred că avem atâţia bani. Interesant ar fi, pentru că noi vrem să facem reabilitarea Casei de Cultură şi, dacă ne rămân bani, am vrea să facem această statuie, ar fi de efect şi pentru locuitori care ar rememora trecutul nostru în prezenţa unor artişti. Coşbuc a stat foarte mult timp la noi şi a scris poezii aici”, a declarat Marian Slivilescu, primarul oraşului Tismana.

Statuia, confecţionată din bronz

Statuia ar urma să fie amplasată la Casa de Cultură din centrul oraşului Tismana şi este proiectată pentru a fi construită din bronz. „O să discutăm cu consilierii să vedem părerea lor, încă nu a fost aprobat bugetul şi vedem cum putem să orientăm sumele de bani dintr-o parte în alta. E vorba de bronz care este foarte scump, e multă manoperă, se face întâi din lut, gips şi fibră de sticlă. Nu e simplu. Soclul se realizează din beton armat se plachează cu o piatră specială”, a mai spus primarul din Tismana, Marian Slivilescu.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: