Strângere de fonduri pentru sterilizarea câinilor fără stăpân din Rânca

O tânără artistă, stabilită în vârf de munte, se ocupă de cățeii fără stăpân abandonați în Rânca. Tina Ignat a preluat de una singură inițiativa, a închegat o echipă de voluntari şi a început o campanie pentru stelirizarea şi adopția a aproximativ 150 câini.

Campania de strângere de fonduri a început pe Facebook. Administratorii paginii "Rânca pe Transalpina" au făcut povestea cunoscută: "Animalele provin, în principal, din abandonul câinilor ciobăneşti "uitați" la Rânca, în urma transhumanței. De multe ori, câinii au fost otrăviți iar în timpul iernilor geroase de multe ori cad pradă lupilor sau chiar se canibalizează din cauza lipsei de hrană. Pe lângă chinul suportat de aceste animăluțe minunate, este afectată grav şi imaginea stațiunii turistice Rânca, veşnic presărată de câini fără stăpân.

De ani buni nu s-a întâmplat nimic. Iată că acum tânăra artistă, alături de colega ei Dana Oniga, au reușit să strângă bani din donații și ajutate de oameni frumoși, precum Dr. Ovidiu Roșu, Salvamont Gorj, câteva cabane din Rânca (Cetina, Casa Cristian, Dacii Liberi, Rânca Ski, Veverița) și câțiva voluntari au reușit să sterilizeze 50 din cei 150 căței iar câtorva le-au găsit stăpâni pentru adopție.

Si noi, administratorii paginii "Rânca pe Transalpina", sprijinim această acțiune şi promovăm necesarul de a o ajuta pe artista Tina Ignat cu donaţii pentru a putea continua sterilizarea celorlalți câini, încă aproximativ 100 la număr".

Până acum, au fost deja sterilizați circa 30% din totalul câinilor fără stăpân din stațiunea montană, dar mai este nevoie de sprijin, iar Tina are nevoie de voluntari care să ajute la prinderea câinilor.

Accesând link-ul de mai jos, găsiți mai multe informații despre această inițiativă și cum puteți contribui la această campanie:

https://www.facebook.com/donate/5398029393550397/5567558379930830/

Galerie foto




Vizualizări: 467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: