S.O.S., salvaţi baschetul !
„Nu lăsaţi Energia să moară, salvaţi echipa de baschet!” Acesta este mesajul transmis de suporterii echipei care s-au strâns să îşi arate sprijinul pentru cel mai iubit sport din Gorj. Înarmaţi cu steaguri şi bannere, cei 50 de fani sunt hotărâţi să continue acţiunile până când se vor strânge cei 300 de mii de euro necesari pentru buget. 4 iulie este data limită până la care Energia trebuie să se înscrie în campionat.
Ceea ce se dorea a fi un protest de amploare împotriva desfiinţării echipei de baschet s-a transformat până la urmă într-o întâlnire relativ paşnică. Aproximativ 50 de fani au răspuns prezent apelului făcut de Nicolae Isar şi şi-au stabilit planul de atac pentru zilele următoare.
În căutarea banilor
Vor încerca să-i convingă pe oamenii cu bani din judeţ să susţină echipa. Şi asta după ce s-ar părea că Complexul Energetic Rovinari va sprijini doar secţia de handbal de acum încolo. „Baschetul e mult mai popular ca handbalul sau fotbalul aici la Târgu Jiu. Oamenii vin la meciuri, la antrenamente...Nu ştiu dacă trebuie să căutăm vinovaţi. Nu de asta ne-am strâns aici. Vinovaţi sunt mulţi. Poate şi preşedintele clubului şi cei care nu mai vor să dea bani, sunt mulţi. Trebuie să facem ceva să menţinem echipa în liga 1! Cu 75 la sută din bugetul de anul trecut, echipa poate să meargă. Vom face orice să-i sensibilizăm pe cei cu bani!” spune decis Isar. „S-a făcut mult pentru copiii noştri prin această echipă. Au fost trecuţi din faţa calculatorului direct pe terenurile de baschet! Echipa asta e o realizare mare pentru oraşul nostru şi asta se simte” spune şi o înfocată suporteriţă a Energiei.
Şi jucătorii s-au alăturat
La întâlnire au venit şi doi jucători ai Energiei care se tem să nu rămână şomeri. „E foarte important baschetul pentru Târgu Jiu, pentru tradiţia care s-a format în oraş. Emulaţia e mare, sunt şcoli în care terenurile sunt pline de copii iar la mine la şcoală orice copil poate spune cine e Energia şi că a terminat pe locul 10 sezonul trecut. Este bine că echipa e susţinută, aceşti oameni şi-au sacrificat timpul liber pentru a veni aici. Poate se trage un semnal de alarmă şi lucrurile se vor rezolva cu bine” spune Claudiu Alionescu. „Baschetul a luat amploare aici, mai ales printre copii. Spectacolul creat în sală la meciuri nu se compară cu niciun sport, nici cu handbalul, nici cu fotbalul. Oamenii iubesc din ce în ce mai mult baschetul” completează şi Alexandru Gliga.
„Bugetul baschetului = salariile a doi fotbalişti”!
Bugetul echipei de baschet anul trecut a fost de aproximativ 350 de mii de euro. Adică de 10-12 ori mai mic ca cel al echipei de fotbal Pandurii! „Nu ar fi posibilă o echipă fără jucători străini. Bugetul baschetului nu e aşa mare să nu faci rost. Doar face cât salariile a doi fotbalişti de la Pandurii! Spectacolul ar dispărea total fără jucătorii străini!”, a comentat Gliga posibilitatea ca echipa să continue doar cu jucători români şi obiective minime.