Șofer condamnat pentru dare de mită

A vrut să scape de dosarul penal, dar s-a ales cu o condamnare. Este cazul unui șofer din Vâlcea, prins băut pe o șosea din județul Gorj.

Constantin Țevelei a fost condamnat, cu acord de recunoaștere, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani. Sentința pronunțată joi, 14 ianuarie, nu este definitivă.

„Condamnă pe inculpatul Țevelei Constantin la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) și i) C.pen (să nu conducă niciun fel de autovehicul), în condițiile art. 68 alin. 1 lit. b C.pen. În baza art. 91 C.pen. suspendă executarea pedepsei sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de 4 ani”, se arată în minuta Tribunalului Gorj.

Pe durata termenului de supraveghere, vâlceanul va trebui să muncească în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Bărbătești, jud. Vâlcea, pe o perioadă de 90 de zile.

Țevelei era cercetat penal de procurorii din Novaci pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

„În data de 10.10.2020, în jurul orelor 13,30, inculpatul Ţ.V. i-a remis agentului de poliţie M… din cadrul Postului de Poliţie Săcelu suma de 5.000 lei, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv să nu efectueze cercetările în dosarul penal menţionat, inculpatul solicitându-i acestuia să distrugă dosarul”, au transmis procurorii.

Bărbatul din Vâlcea a fost imediat încătușat, stând în arest preventiv până aproape de Crăciun. Acum el se află sub control judiciar și nu poate pleca din țară fără acordul instanței.

Vizualizări: 5,737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: