Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

SNLO şi CE Turceni, de la monitorizarea FMI la profit

Ministrul Economiei Ion Ariton a postat pe site-ul ministerului raportul său de activitate pe 2011. Acesta a amintit şi despre procesul de reorganizare a sistemului energetic, realizat prin înfiinţarea celor două complexuri, Oltenia şi Hunedoara, dar şi despre societăţile care au fost atent monitorizate de FMI, printre care CE Turceni şi Societatea Lignitului Oltenia.

Ariton explică în raport că reorganizarea sistemului energetic prin două companii a fost agreat atât de sindicate, cât şi de Fondul Proprietatea. „Am considerat că procesul de eficientizare a sistemului energetic trebuie continuat şi am  iniţiat proiectul creării a două companii energetice integrate pe cărbune. Am discutat şi negociat proiectul cu sindicatele şi cu Fondul Proprietatea, astfel încât aprobarea lui în toamna acestui an de Guvernul României a fost primită foarte bine de mediul de afaceri şi de toate părţile implicate. În prezent se derulează procesul de înfiinţare a celor două noi companii. Este vorba despre Complexul Energetic Oltenia, (care va reuni Complexele Energetice Craiova, Turceni, Rovinari şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia SNLO) şi Complexul Energetic Hunedoara (care va reuni Electrocentrale Deva, Electrocentrale Paroşeni şi cele 4 mine viabile din Compania Naţională a Huilei Petroşani)“, se arată în raportul ui Ariton.

De la monitorizarea FMI, la profit

În cursul anului 2011, activitatea MECMA a fost evaluată de trei ori de delegaţia instituţiilor financiare internaţionale. Tot în raport se arată că la evaluarea din luna octombrie s-a constatat că pe primele 9 luni ale anului 2011, la companiile monitorizate de FMI, printre care şi CE Turceni şi SNLO, cheltuielile cu personalul au fost cu 4,5% mai mici faţă de nivelul aprobat, economiile fiind de 50 milioane lei. Mai mult, nivelul arieratelor totale, de 10.316, milioane lei s-a încadrat în ţinta fixată, de 10.585,9 milioane lei. Pierderile s-au redus la jumătate faţă de nivelul aprobat, iar 4 companii, Elcen, Turceni, SNLO si Electrica Furnizare au intrat pe profit.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: