Se schimbă sistemul de premiere la Pandurii

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, e convins că echipa sa va avea şi anul viitor un parcurs bun, ca şi în acest sezon, mizând mai ales pe omogenitatea lotului. Din acest motiv obiectivul pentru noul sezon a fost păstrat fiind ocuparea locurilor 6-10. Conform acestui obiectiv s-a stabilit şi un nou sistem de premiere care are de fapt două variante din care jucătorii au de ales. Sezonul trecut Pandurii nu au mai încasat primele de joc pentru victoriile obţinute deoarece echipa nu s-a clasat în obiectiv la final de an competiţional, fiind totuşi pe locul zece după depunctarea celor de la FC Argeş. 
 Pandurii a fost sezonul trecut echipa surprizelor, realizând rezultate bune cu echipele mai bune din campionat, dar remizând uneori sau pierzând în faţa retrogradatelor. Preşedintele clubului crede că în noul sezon echipa va avea un parcurs mai bun, considerând că lotul actual al Pandurilor e de prima parte a clasamentului: „Echipa trebuie să confirme forma bună de anul trecut când a bătut acasă toate echipele mari. E adevărat că a avut semieşecuri sau înfrângeri cu echipe apropiate de valoarea noastră dar asta nu trebuie să se mai repete. Ca şi lot cred că suntem în prima parte a clasamentului fără nici un fel de probleme.” Obiectivul propus pentru noul sezon este clasarea pe locurile 6-10 dar Marin Condescu spune că aşteaptă antrenorii cu propuneri pentru obiectiv, acesta nefiind stabilit oficial. „Încă nu am stabilit oficial obiectivul pentru sezonul viitor, aştept antrenorii şi jucătorii să vină să vorbim despre obiectiv. Am discutat în perioada asta doar despre sistemul de premiere. Sunt două variante dar rămâne să vedem pe care o adoptăm în funcţie de obiectiv.”
 Când a ales acelaşi obiectiv pentru noul sezon, preşedintele Condescu a mizat pe echipă şi omogenitatea lotului. „Atuurile noastre se regăsesc în echipă. Avem cea mai echilibrată, pe compartimente, echipă din Liga I. În tot turneul de pregătire, Sorin Cîrţu a folosit două echipe cu jucători diferiţi în fiecare repriză.
Rada şi Diaconu au fost folosiţi şi ei, Tremonti şi-a revenit, Hidişan de asemenea şi au jucat în ultimele jocuri. Singurul cu care mai avem probleme medicale este Ghindeanu, care a rămas acasă.” 
 La capitolul aspecte pozitive, preşedintele Condescu notează şi relaţia mai bună pe care antrenorul Sorin Cârţu o are acum cu Vasilache şi Păcurar, cei doi jucători care au avut probleme de comunicare cu antrenorul: „Ce este bine, de aia am şi stat în Austria, relaţia lui Vasilache şi Păcurar cu Sorin Cârţu s-a îmbunătăţit. Fiecare şi-a spus ce are de gând. L-am întrebat şi pe Sorin Cârţu şi mi-a spus că are nevoie de amândoi jucătorii, ceea ce înseamnă că şi-i doreşte la echipă.” Vasilache şi Păcurar s-au pregătit foarte bine pentru acest sezon ambii dovedind o formă bună în pregătire şi fiind probabil deja pe lista lui Cârţu pentru primul unsprezece. 
Două variante de premiere pentru noul sezon 

Preşedintele Condescu a propus două variante de premiere pentru acest sezon, acestea fiind stabilite funcţie de obiectiv: „Prima variantă de premiere propusă presupune ca 50 % din prime să fie achitate la fiecare sfârşit de lună şi 50 % la sfârşitul turului, cu plus-minus trei faţă de punctajul stabilit fiind stabilite 52 de puncte minim pe sezon, ceea ce înseamnă 26 de puncte pe tur şi 26 puncte pe retur. Varianta a doua presupune stabilirea a două paliere de obiectiv: primul, salvarea de la retrogradare cu anumite plafoane de premiere iar dincolo de acest obiectiv să fie acordate primele de atingerea obiectivului.”



 


Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: