Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

S-au repartizat posturile de suplinitori

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a terminat şi distribuirea posturilor de suplinitori pentru noul an şcolar. Oferta a fost mică în raport cu cererea, iar posturile nu au fost pe placul celor care vor să ajungă la catedră. Majoritatea posturilor au fost în localităţile îndepărtate ale judeţului şi mulţi suplinitori eu renunţat la ele. Au fost şi câteva cadre didactice ce au acceptat să facă naveta doar pentru a avea un loc de muncă.

Pentru anul şcolar 2011-2012 în Gorj sunt aproximativ 200 de posturi pentru suplinitori, atât cu normă întreagă cât şi cu jumătate de catedră. Aproximativ 500 de cadre didactice au vrut să fie suplinitori în noul an şcolar. „Oferta este una destul de redusă. În mod sigur vor fi ocupate toate posturile, pentru că sunt foarte mulţi candidaţi. Sunt 200 de posturi, atât catedră întreagă cât şi jumătate de catedră, şi foarte mulţi candidaţi care vin din anii anteriori cu note mari, dar şi care au obţinut acum o lună la titularizare o notă mare şi nu au avut post”, spune Gheorghe Mitescu, inspector adjunct.  

Ieri s-a făcut ultima repartizare a posturilor de suplinitori. Chiar dacă nu s-au înregistrat probleme deosebite, unii candidaţi au plecat fericiţi acasă pentru că de la toamnă vor avea catedră, iar alţii speră totuşi să se mai ivească vreau post. „Nu au fost probleme la repartizare şi s-a respectat legea. Au mai fost câteva neînţelegeri care au fost imediat rezolvate. Au plecat de aici profesori fericiţi că au obţinut posturi, iar alţii supăraţi că au rămas fără catedră”, spune Valeriu Drulă, şeful comisiei.

REFUZ

Pentru că majoritatea posturilor au fost în localităţi limitrofe ale judeţului, cadrele didactice au renunţat la posturile de suplinitori. „Am renunţat la post pentru că era prea departe, acolo nu aveam unde să stau şi nu îmi permiteam să fac naveta. Este şi foarte scump şi toţi bani îi dădeam pe drum şi nici nu ştiu dacă era mijloc de transport până acolo”, a spus un candidat.

COMPROMIS

Au fost şi cazuri ale dascălilor care au acceptat să facă naveta la zeci de kilometri doar pentru a avea un loc de muncă. „Am obţinut post. Este cam departe ce-i drept. Cred că am de mers peste 80 de kilometri. Eu stau în Motru şi am primit catedră la Căpreni. Nu aveam ce face. Voiam un loc de muncă, pentru că am examenul de grad anul acesta. Nu ştiu dacă fac naveta sau îmi găsesc ceva cu chirie”.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: