Romanescu, iniţiat în politică de Manta, îl preferă pe Mischie
Liberalul Marcel Romanescu a vorbit la o emisiune la Gorj TV despre calitatea politicienilor din Gorj. Invitat în platou era şi social-democratul Ciprian Florescu. „Cred că trebuie să ai ceva ordinar în tine ca să faci politică”, a fost concluzia moderatorului. Vicepreşedintele PSD Ciprian Florescu l-a rugat pe Romanescu să comenteze primul această afirmaţie. Romanescu a vorbit despre faptul că cel care l-a iniţiat în politică a fost Pantelimon Manta, pe atunci preşedinte la Partidul Democrat. Fost subprefect şi deputat susţinut de PDL, Marcel Romanescu mai crede că Nicolae Mischie e mai bun decât mulţi politicieni gorjeni de la acest moment.
Reporter: Dacă discutăm despre politică îmi place să spun că politica nu este o doamnă. Cred totuşi că trebuie să ai ceva ordinar în tine ca să poţi face politică de performanţă.
Marcel Romanescu: Am prins şi vremuri foarte bune şi vreau să vă spun că, din punctul meu de vedere, odată cu trecerea timpului, oamenii din viaţa politică s-au mai depreciat în privinţa calităţii umane. Eu mi-aduc aminte cu mare plăcere că una din emisiunile pe care le-am făcut în acea perioadă era făcută cu invitatul dvs, realizator, şi era in emisiune domnul senator Ilie Petrescu şi mi-am dat seama că pot să am o şansă. În sensul că la acel moment realizatorul de emisiune, şi trebuie să vă felicit, poate să fie şi echilibrat, ceea ce rar se mai vede. Chiar dacă nu vreţi, viaţa politică este legată în primul rând şi de ceea ce se întâmplă în presă. Dacă ne uităm bine la presa naţională, e divizată, nu mai avem canal sau post tv care să aibă o politică distantă. Celălalt lucru de care voi ţine cont toată viaţa mea este că aveam un preşedinte care respecta omul. Mă refer la domnul Manta. (...) Dacă vorbeam acum zece ani mi-aş fi imaginat o emisiune cu domnul Manta şi cu domnul Cornel Popescu.
Rep.: De ce nu vă închipuiţi una cu domnul Manta şi domnul Mischie?
M.R.: Vă spun sincer, îl prefer pe domnul Mischie multor oameni din viaţa politică a judeţului Gorj de la acest moment. După domnul Nicolae Mischie au rămas multe lucruri pe care putem să le identificăm. A povestit doamna Ecaterina Andronescu pe vremea când eram parlamentar, că avea de semnat un ordin prin care putea fi desfiinţată Universitatea „Constantin Brâncuşi“ şi sub presiunea domnului Mischie efectiv i-a tremurat stiloul şi a renunţat la acel ordin. Deci oameni care puteau să se impună şi nu prin forţă, ci prin experienţă.
Rep.: Fiecare are naşul lui. Să înţelegem că naşul dvs. în politică este Pantelimon Manta?
M.R.: Sigur. Omul care nu mi-a blocat această şansă. Dânsul mi-a dat toate drepturile care se cuveneau unui om care s-a dus acolo. Din prima zi a avut timp să stea două ore de vorbă cu mine şi cu încă un prieten şi să ne explice ce presupune politica înainte de bătăliile electorale. Astăzi dacă nu ai bani şi în politică şi în societate aproape că nu exişti. Ori ai bani să candidezi şi să susţii campania ta şi poate cea de la nivel naţional, ori dacă nu stai la locul tău.
Rep.: Eraţi asistent universitar. Nu cred că v-a pus să lipiţi afişe.
M.R.: Am lipit şi afişe. În campania mea electorală am foarte multe materiale de presă în care apăream lipindu-mi afişe pentru că nu aveam bani să-mi plătesc lipitori de afişe.