Reguli noi: Deșeuri din altă parte, doar cu aprobare!

Consilierii locali vor discuta, luni, proiectul de hotărâre prin care edilul municipiului vrea să interzică depozitarea deșeurilor din alte județe în groapa de gunoi din Târgu Jiu. În prezent, sunt aduse din Alba cantități importante de gunoaie.

Începând cu data de 1 mai 2021, primarul Marcel Romanescu propune să se interzică depozitarea în groapa de gunoi a orașului deșeuri provenite din alte județe.

În plus, să poată aduce gunoaie din alte localități din Gorj, unitățile administrativ-teritoriale vor fi nevoite să ceară aprobarea Consiliului Local până la data de 1 iunie. Pentru deșeurile aduse din afara orașului, operatorul de salubritate va ține o evidență separată și va trebui să prezinte consilierilor locali, la fiecare trei luni, o situație care să cuprindă localitatea de proveniență, tipul deșeurilor și cantitatea depozitată.

Proiectul are la bază, în special, numeroasele plângeri care au venit de la localnicii din Slobozia și Bârsești, exasperați de mirosul degajat de gunoaiele depozitate în depozitul ecologic de la marginea orașului.

Operatorul de salubritate a încasat amendă după amendă de la Garda de Mediu Gorj tocmai pentru că nu a intrat în legalitate și nu a dus la bun sfârșit măsurile dispuse de comisarii de mediu pentru a îmbunătăți calitatea aerului din cartierele învecinate. Ultima promisiune a celor de la Polaris a fost că, spre jumătatea acestui an, mirosul deranjant nu se va mai simți.

Vizualizări: 800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: