Promisiuni nesimţite

De câţi miniştri este nevoie pentru lansarea candidaturii unui pesedist la Târgu Jiu? Păi să vedem câţi au venit sâmbătă: Victor Ponta – premier, Liviu Dragnea – vicepremier, Nicolae Bănicioiu – ministrul Sănătăţii, Dan Şova – ministrul Transporturilor, Constantin Niţă – ministrul Energiei. Cu toţii pentru a lansa candidatura ministrului Cercetării pe colegiul de senat rămas vacant în Gorj. Nu au lipsit nici candidaţii la europarlamentare, la loc de frunte fiind Daciana Ponta şi Ecaterina Andronescu.

Că au venit, nu e neapărat rău. Dar dacă este să adun promisiunile făcute sâmbătă de miniştrii PSD pentru judeţul Gorj, depăşesc miliardul de euro. Dragnea a venit cu trei variante de stadion, pentru echipa vicecampioană a României, Pandurii Târgu Jiu. Nu ştia probabil faptul că vicecampioana şi-a ratat deja obiectivul de a juca în cupe şi, dacă ar fi să luăm separat performanţele pandurilor de când conducerea a fost preluată de vicele PSD Gorj Mihai Prunariu, echipa s-ar zbate la retrogradare. Păi, ce să ne mai mirăm, dacă Prunariu a preferat să fie sâmbătă la mitingul PSD de la Rovinari, nu la meciul echipei de la Vaslui. Semn că pentru el politica este mai importantă decât fotbalul.

Niţă a bătut toate recordurile. A vorbit de 200 de milioane de euro investite la termocentrala din Turceni, încă 30 la Rovinari, plus că în şase săptămâni încep chinezii treaba la noul grup de un miliard de euro. Asta cu chinezii am mai auzit-o, cele 200 de milioane de euro de la Turceni reprezintă de fapt un credit BERD aprobat pe timpul foştilor, iar proiectele aprobate la Rovinari riscă să fie pierdute dacă se adevereşte faptul că CE Oltenia a încheiat 2013 pe pierdere.

Şova l-a concurat destul de aproape pe Niţă. A promis sute de milioane de lei pentru centura Târgu Jiului, pentru continuarea reabilitărilor pe DN 66 şi pentru drumurile judeţene. Ministrul Sănătăţii va face şi el investiţii importante în spitalele din Gorj. Iar candidatul, Mihnea Costoiu, a promis, cum altfel, locuri de muncă.

Cel mai tare a fost Ponta, care a spus că, dacă Mihai Răzvan Ungureanu rămânea premier, Complexul Energetic Oltenia ar fi fost închis. Adică ei, cei de la PSD, au preluat o societate sănătoasă, cu 19.000 de salariaţi bine plătiţi, au adus-o în pragul dezastrului, au tăiat salariile şi au tupeul să spună că dacă rămâneau ăilalţi era mai rău.

Pentru cine a uitat, PSD a promis în 2012 un milion de locuri de muncă. În Gorj, anul trecut şi-au pierdut serviciul 16.000 de gorjeni. Toate promisiunile de anul acesta au fost făcute şi acum doi ani şi nu s-a mişcat nimic. Singura respectată a fost aia cu heliportul de la Târgu Jiu, o tarla de ciment crăpat, pentru care au fost cheltuite sute de mii de euro. Decât aşa, mai bine nu le mai faceţi.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: