Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Proiectul „Împreună vom reuşi” la ceas de bilanţ

Proiectul „Împreună vom reuşi”, desfăşurat şi la nivelul judeţului Gorj din 2006 şi adresat copiilor romi preşcolari şi şcolari, dar şi elevilor cu probleme educaţionale speciale s-a încheiat recent. Rezultatele proiectului implementat în cadrul programului Phare au fost discutate ieri, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj şi care a reunit directorii şcolilor implicate şi reprezentanţii autorităţilor locale şi ai partenerilor educaţionali (organizaţiile de romi). Principalul obiectiv al proiectului a fost crearea la nivel judeţean a modelelor de şcoli incluzive, care să promoveze respectul de sine şi succesul şcolar al tuturor elevilor.  De asemenea, s-a urmărit îmbunătăţirea condiţiilor educaţionale, a ratei şcolare cu 58% (prevenirea abandonului şcolar), formarea a 186 de cadre didactice pe principiul educaţiei incluzive, precum şi stimularea participării a 80% dintre părinţii romi la activităţile extraşcolare. În cadrul proiectului au fost organizate tot felul de activităţi, cum ar fi cele de educaţie remedială, de recuperare şcolară de tip a doua şansă, activităţi incluzive, de sprijin pentru copiii cu CES (Cerinţe Educative Speciale) şi activităţi de diseminare a rezultatelor programului. În urma proiectului, s-au format 9 mediatori şcolari din rândul populaţiei rome, 165 de cadre didactice în probleme de educaţie incluzivă din şcolile participante şi au fost elaborate 3 planuri de segregare şcolară. 
 Mai mult, s-a achiziţionat un microbuz, 33 de calculatoare, 2 laptopuri, 11 copiatoare, 10 aparate foto, 3 scannere, 3 faxuri, 8 televizoare, 6 videoproiectoare, echipament sportiv şi material sportiv. De asemenea, au fost tipărite 2000 de reviste ale acestui proiect, a cărui valoare s-a ridicat la 279.806 euro. Finanţarea a fost asigurată din fonduri Phare doar pentru un an şi jumătate, restul cheltuielilor fiind suportate de primăriile localităţilor în care s-a derulat proiectul, de Primăria Municipiului Târgu-Jiu şi de Consiliul Judeţean Gorj.


Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: