Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Primul Muzeu al crucilor de lemn din Gorj

Un nou complex muzeal va putea fi vizitat de gorjeni peste aproximativ două luni. Cruci de lemn şi obiecte de folclor vor fi expuse la Măceşu. Case ţărăneşti echipate cu obiecte, vechi, de uz casnic, amplasate pe malul Gilortului vor deveni ţinta iubitorilor culturii tradiţionale.
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Valorilor Tradiţionale Gorj împreună cu Primăria Târgu Cărbuneşti va inaugura, în luna octombrie, un nou complex muzeal, în incinta fostei Şcoli Primare din Măceşu. Aici vor fi expuse mai multe obiecte de folclor din zonă. Tot în acest spaţiu va fi realizat şi un muzeu al crucilor din lemn. Vor fi expuse cruci vechi de lemn, realizate de meşteri pricepuţi. Acestea şi-au pierdut caracterul religios. Fiind scoase din uz, crucile vor fi păstrate drept obiecte de artă.
De asemenea, pe malul Gilortului, lângă Stăjeret vor fi amplasate patru case ţărăneşti gorjeneşti echipate cu diferite obiecte de uz casnic folosite în urmă cu sute de ani de către oameni. 
Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Valorilor Tradiţionale Gorj ne-a declarat: “Casele au fost donate sau achiziţionate de la oamenii care locuiesc în zona oraşului Târgu Cărbuneşti. În urmă cu câteva săptămâni au găsit o poartă ţărănească foarte veche la Pojogeni pe care proprietarul doreşte să o doneze în schimbul realizării alteia nouă. Acest complex muzeal a fost realizat cu fonduri de la Centru şi de la Consiliul Local Târgu Cărbuneşti”. De asemenea, Ion Cepoi a mai precizat: “Intenţionăm ca în luna octombrie să deschidem partea de interior a muzeului şi expoziţia crucilor de lemn. Va fi un muzeu unic în Gorj.”


Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: