Primarul din Turcineşti, muştruluit de Arjoca şi Călinoiu

Problemele legate de alimentarea cu apă a comunei Turcineşti par să nu se încheie din cauza conflictelor politice existente la nivelul localităţii. Nemulţumiţi de faptul că au fost lăsaţi fără apă în perioada de caniculă, mai mulţi cetăţeni au cerut sprijinul autorităţilor judeţene. Acestea urmează să participe la şedinţa Consiliului Local care va avea loc luni seara. Şedinţa se anunţă a fi una cu scântei întrucât principalul proiect de pe ordinea de zi vizează transferul sistemului de alimentare în domeniul public al primăriei şi preluarea sa de către Aparegio, proiect care nu este agreat de consilierii PDL.

Subprefectul judeţului Gorj i-a luat la rost pe primarul, pe secretara şi pe jurista de la Turcineşti, ieri dimineaţă, în cadrul unei întâlniri care a avut loc în biroul său. “În urma perpetuării situaţiei de la Turcineşti, acolo unde peste 2000 de oameni sunt privaţi de apă din cauza unor jocuri politice, i-am chemat la Instituţia Prefectului pe primar, pe secretara şi pe jurista primăriei. Împreună cu şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor şi cu reprezentanţii Corpului de Control al Instituţiei Prefectului le-am explicat că există o soluţie legală de a fi rezolvată problema. Mai precis, investiţia trebuie să treacă în domeniul public al primăriei şi să fie preluată de operatorul regional Aparegio”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj. Acesta a mai precizat că funcţionarii primăriei complică foarte mult situaţia în loc să ajute la rezolvarea ei. “După discuţiile cu funcţionarii Primăriei Turcineşti am ajuns la concluzia că aceştia îşi uită jurământul depus şi nu fac nici un efort pentru deblocarea situaţiei tensionate. Ba mai mult, încearcă să transmită mesaje de genul: “Şi aşa consilieri nu votează”. Pentru că nu am reuşit să ajungem la o înţelegere, am continuat discuţiile la domnul preşedinte Ion Călinoiu. Acesta şi-a anunţat intenţia de a participa la şedinţa Consiliului Local Turcineşti. Nu mi se pare normal ca oamenii să fie lăsaţi fără apă în condiţiile în care instalaţia funcţionează, este în parametri normali şi are autorizaţie de la Apele Române”, a mai precizat Sorin Arjoca. 

Şi localnicii sunt aşteptaţi la şedinţa Consiliului Local

Operatorul regional SC Aparegio s-a arătat dispus să preia integral reţeaua de apă potabilă. Trecerea investiţiei de la comună la operator nu se poate face decât în baza unei hotărâri a Consiliului Local Turcineşti. La ultima şedinţă, cei patru consilierii PDL şi unul ecologist nu au votat transferul sistemului de alimentare cu apă. “Avem nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor locali. La şedinţa trecută toţi cei patru consilieri PDL şi unul ecologist s-au abţinut, pe motiv că ar dori să se înfiinţeze un SRL. În cazul în care la şedinţa Consiliului Local, de luni seara, nu se va vota pentru preluarea sistemului de către Aparegio, voi sista furnizarea apei. Nu pot continua să întreţin singur reţeaua de alimentare. În ultimele trei zile, s-au consumat 1000 mc de apă. Nu se poate aşa ceva. Mi s-a spus că unii îşi alimentau chiar fântânile. Am chemat la şedinţă şi pe locuitorii comunei Turcineşti pentru a vedea din vina cui vor rămâne fără apă”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: