Primarul Bucurescu, arestat la… coada vacii

Situație încurcată la Slivilești, acolo unde primarul comunei este de câteva zile în arest la domiciliu, lucru care nu presupune însă automat și suspendarea sa din funcție, ca atunci când ar fi fost în arest preventiv în spatele gratiilor. Edilul însă nici nu poate semna actele Primăriei la el acasă, iar în tot acest timp cei de la Prefectură așteaptă lămuriri la Ministerul de Interne pentru a vedea cum trebuie procedat legal într-o asemenea situație. Până se vor clarifica însă lucrurile, Sorin Bucurescu își omoară timpul cu vacile din propria gospodărie.

De joi seara de când a ajuns acasă, Sorin Bucurescu spune că nu a mai pășit pe poarta gospodăriei sale pentru a mai ieși în drum. Cel mult atinge poarta de la intrare pentru a-i mai deschide câte unui vecin sau prieten care vine să-l viziteze. A pierdut chiar și un cocoș care a ieșit din curte pe poarta larg deschisă, o mașină care circula pe șosea luându-l în plin. „E mai greu, vă dați seama, că am avut și doi păuni care au zburat la vecini și normal că nu am putut să mă duc după ei. Nu pot să plec de acasă indiferent ce s-ar întâmpla”, declară edilul.

Bucurescu nu are voie să plece de acasă nici măcar până la vecinii săi, iar de mers pe la Primărie nici nu poate fi vorba. A fost nevoit să renunțe la biroul său după ce judecătorii au dispus arestul la domiciliu. Acum, în timp ce curăță grajdul în care crește mai multe vite, în gospodărie având și porci dar și păsări, edilul suspină după vremurile în care era primul gospodar al localității. „E mai greu pe aici pentru că la Primărie era mai ușor. Acolo mai era o cafea la birou, mai venea un om cu care să vorbești, dar trebuie să mă acomodez și cu lucrurile astea. De păsări și animale nu mă ocup de ieri, ci de ani de zile, numai că nu aveam suficient timp ca să stau la coada lor, cum se zice din popor. Acum stau toată ziua după ele, mai ales că nu sunt prea mulți cei care mă vizitează sau mă sune să mă întrebe ce fac”, spune Bucurescu, supărat la propriu că prieteni de la care aștepta măcar un telefon nu l-au sunat nici ca să-l salute, dar apoi să-l sprijine în necazul prin care trece.

I-a luat locul vicele

În timp ce primul gospodar din Slivilești gospodărește pe acasă că nu prea are alte variante de a-și omorî timpul, Primăria Slivilești a rămas în seama viceprimarului Vasile Stoichițescu, asta deși Bucurescu nu este suspendat oficial din funcție. „Am vorbit cu domnul primar vineri, o să merg și azi pe la dânsul să mai discutăm din problemele Primăriei și să ne sfătuim cum trebuie rezolvate”, spunea ieri viceprimarul, în timp ce, la Târgu Jiu, oficialii Prefecturii Gorj așteptau precizări de la Ministerul de Interne pentru a vedea care este soluția legală în privința suspendării din funcție a unui primar arestat la domiciliu.

Cazul lui Sorin Bucurescu reprezintă o premieră la nivel național, iar noul Cod Penal prevede doar suspendarea unui primar dacă este arestat sau condamnat la închisoare, nu și dacă este în arest la domiciliu. Ca urmare, o decizie este destul de greu de luat, mai ales că nu există o practică în acest gen de probleme. Până când reprezentanții Guvernului în teritoriu vor afla soluția legală care trebuie dispusă în cazul lui Bucurescu, de menționat este și că edilul nu a vrut să își transforme casa în birou. Nu are o interdicție care să nu-i permită, de exemplu, să semneze acte oficiale acasă sau să îi primească pe oameni în audiențe în gospodăria sa, dar primarul spune că nu vrea să facă nimic din aceste lucruri. „Nu are rost să mă complic semnând documente de acasă. Îmi e de ajuns că vin polițiștii toată ziua și mă verifică să vadă dacă sunt prezent sau nu. Rămân cu vacile mele și îmi e mult mai bine”, spune edilul.

Contestație judecată azi

Joia trecută magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au dispus arestul la domiciliu pentru Sorin Bucurescu și pentru omul de afaceri Mihai Râmescu, cel din urmă fiind domiciliat la Motru. El a și contestat decizia instanței, Tribunalul Gorj urmând să se pronunțe azi față de contestația respectivă. Și Parchetul a contestat verdictul magistraților, procurorii solicitând în continuare arestarea lui Bucurescu și Râmescu, ieri cei doi anunțând Poliția de faptul că azi vor veni la Târgu Jiu pentru a participa la acest proces. Edilul din Slivilești este acuzat de abuz în funcție și fals, după ce a emis o autorizație de demolare pentru o construcție pe care familia lui Râmescu o ridicase ilegal la Slivilești și pentru care, ulterior, a primit despăgubiri de 680.000 de lei de la fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia, în tranzacția respectivă fiind folosite o serie de acte falsificate.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: