Primăria Crasna nu a primit banii promişi la inundaţii

Primăria Crasna este la un pas de a intra cu arierate în anul 2015. Asta din cauză că Guvernul nu şi-a onorat promisiunile făcute după inundaţii. Autorităţile locale nu au reuşit să achite nici măcar jumătate din facturile lucrărilor de remediere a distrugerilor pricinuite de viitură. Din luna august toate lucrările demarate cu fonduri din bugetul local sunt sistate, toţi banii fiind redirecţionaţi spre reparaţii. Cu puţinele resurse financiare pe care le-au avut la dispoziţie autorităţile au improvizat punţi şi podeţe pentru ca oamenii să nu fie izolaţi de restul comunei.

Primăria Crasna riscă blocajul financiar din cauză că nu are bani pentru a plăti lucrările făcute după inundaţii. În condiţiile în care valoarea reparaţiilor se ridică la 300.000 de lei, ieri a intrat în contul primăriei doar suma de 75.000 de lei. „Ni s-a promis suma de 300.000 de lei pentru a acoperi lucrările pe situaţiile de urgenţă, avem dispoziţie scrisă în acest sens, însă în trei luni nu am primit nici măcar jumătate din bani. Prin intermediul Instituţiei Prefectului am trimis la Guvern toate documentele cerute, inclusiv copii după facturile lucrărilor pentru a se vedea exact valoarea lor. Cu toate acestea, abia acum ne-a intrat în cont suma de 75.000 de lei”, a declarat Aurel Vamvu, primarul de la Crasna.

Edilul local se aşteaptă la somaţii din partea constructorilor. „Constructorii nu ne-au somat până acum din bun simţ, dar nu ne vor mai păsui mult. Dacă nu vom primi diferenţa de bani până la sfârşitul lunii, începând cu data de 1 decembrie aceste datorii se transformă în arierate din cauză că au fost făcute pentru lucrări efectuate în lunile august-septembrie. În momentul în care apar arieratele ni se blochează conturile şi nu mai avem voie să angajăm alte tipuri de lucrări”, a declarat primarul Vamvu.

Pentru ca gospodăriile din zonele afectate de viitură să nu mai rămână izolate de comună, autorităţile au cheltuit toţi banii destinaţi continuării unor lucrări pe fonduri din bugetul local, pentru a le amenaja punţi şi podeţe. „Din luna august am sistat orice fel de lucrare pe raza comunei, în afară de cele impuse de viitură. Avem o lucrare de extindere a primăriei, cu câteva birouri şi o sală de şedinţă, lucrare executată în proporţie de 40% care a fost sistată până la anul viitor. Toţi banii pe care i-am avut i-am redirecţionat spre acoperirea pagubelor pricinuite de inundaţii. A trebuit să amenajăm punţi şi podeţe pentru ca oamenii să nu mai fie izolaţi de restul comunei. De asemenea, pentru vreo 20 de familii am cumpărat materiale de construcţii, după ce gospodăriile le-au fost afectate de inundaţii. Am chibzuit fiecare leu, însă nu avem nici un fel de posibilitate pentru a le plăti constructorilor lucrările de reparaţii făcute pe situaţii de urgenţă”, a mai precizat Aurel Vamvu.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: