Primar: Am găsit Poliția Locală dezbrăcată, desculță și fără echipamente

Organizarea Poliției Locale este o altă provocare pentru autoritățile locale din Motru. Edilul susține că situația la acest serviciu nu este una tocmai bună și trebuie făcute investiții în ceea ce privește ținuta, dar și dotarea polițiștilor locali. Cosmin Morega le-a cerut polițiștilor să fie vizibili pe străzile din Municipiul Motru și să se implice.

Cea mai mare problemă a Poliției Locale din Motru este lipsa unui autoturism cu care polițiștii să se deplaseze în teren.

Mașina folosită are peste 20 de ani și lunar se cheltuiesc bani grei pentru reparații. ”Situația Poliției Locale de la Motru nu este una tocmai bună. Eu am găsit Poliția locală dezbrăcată, desculță și fără tehnică și echipamente de intervenție. Au o singură mașină din anul 1999 care se defectează lunar, iar reparațiile ajung și la 3.000 de lei, adică mai mari decât valoarea ei. Este mașina pe care eu am folosit-o când eram viceprimar, o reparam din banii mei și am renunțat la ea pentru a o folosi polițiștii locali”, a declarat Cosmin Morega.

Edilul din Motru a găsit o soluție temporară pentru deplasările polițiștilor locali la intervenții, pentru că patrularea se va face în continuare pe jos. ”Am dat Duster-ul de la primărie la Poliția Locală, pentru că eu nu mă folosesc de mașina primăriei, deoarece merg cu autoturismul personal. Mai avem promisiuni că o să primim încă o mașină cu titlu gratuit, care va merge tot la Poliția Locală. Ce vreau eu să se înțeleagă este faptul că mașina se va folosi doar pentru deplasarea pe distanțe mari, polițiștii locali vor patrula pe jos, pentru că eu vreau să fie vizibili pe străzile din Motru. O să le achiziționăm și ținute și echipamente și aș vrea să se impună”, a mai spus Cosmin Morega.

În prezent, Poliția Locală din Motru are 40 de angajați, însă o parte din polițiști au trecut în subordinea Poliției Municipale, alții asigură paza la obiective și mai sunt câțiva la dispecerat.

Vizualizări: 13,298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: