Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Patru cazuri de scarlatină la o grădiniţă din Târgu Jiu

Scarlatină într-o grădiniţă cu program prelungit din municipiul Târgu-Jiu. Patru copii au ajuns în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, unde au primit tratament de specialitate. Medicii susţin că aceste cazuri nu sunt frecvente, iar Direcţia de Sănătate Publică Gorj a luat toate măsurile care se impun în aceste situaţii. Conducerea Inspectoratului Şcolar a aflat abia vineri, pentru că cei de la grădiniţă au ţinut ascunse aceste cazuri.

Cele patru cazuri de scarlatină au fost înregistrate la Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 13 din Strada Siretului. Preşcolarii au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase unde au fost trataţi, iar colegii lor au primit medicamentaţia preventivă. „Au fost înregistrate patru cazuri de scarlatină la această grădiniţă. Copiii au fost internaţi în spital, iar la ceilalţi micuţi, colegi de grupă cu preşcolarii bolnavi, li s-a administrat medicamentaţie pentru prevenirea eventualelor cazuri care ar fi putut apărea”, a declarat Marius Boeriu, director DSP Gorj.

Cazurile de scarlatină nu sunt frecvente

Specialiştii susţin că aceste afecţiuni nu sunt frecvente şi dacă nu sunt tratate la timp se pot agrava. „Pacienţii care au această boală trebuie izolaţi pentru că este o afecţiune infecto-contagioasă şi este indicat tratament de specialitate în Secţia de Boli Infecţioase sub supraveghere medicală. Nu se recomandă tratament la domiciliu. Aceste afecţiuni nu sunt des întâlnire şi, când apar, cei care contactează boala sunt în colectivităţi”, a precizat Vasilica Ionescu, medic şef Secţia de Boli Infecţioase.

Grădiniţa a fost dezinfectată

Direcţia de Sănătate Publică Gorj  a luat imediat măsuri în acest caz, pentru a evita ca boala să se extindă şi la restul preşcolarilor. „Noi am luat legătura cu medicii de la cabinetele de medicină şcolară şi am dezinfectat locaţiile unde au mers copiii cu scarlatină, ca să nu fie probleme şi boala să nu se transmită şi la alţi copii”, a declarat Marius Boeriu.

Inspectoratul Şcolar a aflat de la presă

Conducerea Inspectoratului Şcolar nu a fost informată despre cazurile de scarlatină din cauza unei relaţionări defectuoase dintre directorul unităţii de învăţământ şi educatoare, respectiv medicii şcolari. „Noi nu ştiam de aceste cazuri de scarlatină şi o să-i rugăm pe cei de la Direcţia de Sănătate Publică să ne informeze şi pe noi atunci când apar cazuri de acest gen. Cred că s-a ajuns aici pentru că este la această grădiniţă o comunicare defectuoasă. Ne bucurăm totuşi că nu este un focar de scarlatină”, a declarat Georgeta Popescu, inspector şcolar.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: