Oameni de afaceri din Târgu Jiu, condamnați

Patronii unei carmangerii cunoscute din Târgu Jiu au fost condamnați, miercuri, definitiv într-un dosar de evaziune fiscală.

Răzvan Toma Bălu și Cornelia Bălu au primit fiecare câte 4 ani de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată și înlocuită cu un termen de supraveghere de 8 ani.

Cei doi sunt acuzați că, în cadrul firmei ATOS Garant SRL, ar fi folosit câteva zeci de facturi care nu reflectau tranzacții reale. Este vorba de livrări intracomunitare de carne de porc și carne de cal către mai multe societăți din Bulgaria și Ungaria, ce nu au la bază operațiuni comerciale reale, prejudiciul creat fiind în sumă de 641.725 lei.


Cei doi oameni de afaceri au de achitat la bugetul de stat între prejudiciul, instanța dispunând instituirea sechestrului asigurator pe averea celor doi.

„Admite apelurile formulate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj şi de către partea civilă Statul Român prin ANAF. (...) Majorează termenul de încercare stabilit față de fiecare dintre cei 2 inculpați, BĂLU TOMA RĂZVAN și TOMA CORNELIA, de la 6 ani la 8 ani. Instituie măsura asigurătorie a sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, prezente și viitoare, ale inculpatului BĂLU TOMA RĂZVAN și ale inculpatei TOMA CORNELIA, până la concurenţa sumei de 641.725 lei, la care se adaugă penalităţile şi dobânzile aferente, calculate de la data săvârșirii faptelor și până la achitarea integrală a debitului”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Urmare a livrărilor de carne intracomunitară, societatea ATOS Garant SRL a beneficiat de rambursări de TVA.

Vizualizări: 8,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: