O firmă din Turceni construiește un hotel de 8 milioane de euro cu bani din FTJ

Marigab Com, o companie din Gorj cu specializare în comerțul alimentar, va construi un hotel în valoare de aproximativ 8 milioane de euro, folosind fonduri din Programul de Tranziție Justă. Compania Marigab Com, din Turceni, județul Gorj, deținută de antreprenori locali, va dezvolta acest proiect, care va fi amplasat în apropierea localității Turceni.

„Suntem în etapa de precontractare și urmează să construim un hotel de patru stele, prevăzut cu 20 de camere și 4 apartamente, dotat cu un centru spa. Marigab este o afacere de familie activă pe piață începând din anul 2002 și numără aproape 200 de angajați“, a declarat Cornel Sanda, directorul Marigab Com pentru zf.ro. Acest proiect a fost printre primele selectate pentru finanțare la nivel național prin Programul de Tranziție Justă, un program de finanțare nou, concentrat pe atenuarea impactului socio-economic al tranziției către neutralitatea climatică.

Marigab Com din Gorj, deținută de Maria Magdalena Sanda cu un pachet de 50% și Gabriela Tulba, a raportat afaceri de 145 de milioane de lei în 2023, în creștere cu 100 de milioane de lei față de 2022 și dublu față de 2021. Compania deține patru magazine alimentare, carmangerii, un laborator de prăjituri, un restaurant și dezvoltă cu fonduri europene o fermă de 10.000 de găini ouătoare în comuna Plopșoru, județul Gorj.

Întreprinderile mici și mijlocii din județele Galați, Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova și Mureș pot accesa fonduri în valoare de 775 de milioane de euro prin Programul de Tranziție Justă, în cadrul primului apel ce sprijină dezvoltarea durabilă și crearea de noi locuri de muncă, deschis la finalul lunii decembrie a anului trecut și prelungit până pe 20 aprilie.

Vizualizări: 6,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tranziție Justă:

Citește și: