Noi proteste în Piața Prefecturii, din Târgu Jiu

Vor fi reluate protestele în Piața Prefecturii. Minerii și energeticienii revoltați că Legea 197 încă nu se aplică anunță că vor ieși, din nou, în stradă după o perioadă în care au suspendat protestele sperând că lucrurile se vor îndrepta.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari și unul dintre cei mai vocali protestatari, a anunțat că se va întoarce în Piața Prefecturii din Târgu Jiu până luna viitoare.

„Săptămâna viitoare, ne vom întâlni și decidem. Dacă nu la sfârșitul lunii mai, în iunie, cu siguranță. Nu ține numai de mine pentru că nu eu hotărăsc”, a declarat Manu Tomescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Tomescu a explicat și motivul pentru care angajații Complexului Energetic Oltenia amenință că vor ieși în stradă: Legea Pensiilor încă nu se pune în aplicare și nu sunt recunoscute condițiile speciale de muncă pe o perioadă de două decenii.

 “Protestatarii cer acest lucru. Cei de la Casa Națională de Pensii au pus acea minută prin care arată că perioada 2001 – 2021 nu ne va fi recunoscută ca perioadă lucrată în condiții speciale de muncă și fragmentează toată vechimea salariaților care au rămas să muncească în producție, în trei perioade: înainte de 2001, 2001 – 2021 și ulterior datei de 2021, lucru cu care noi nu suntem de acord. Câștigăm procese în alte județe ale țării, din nefericire, pentru angajații din Gorj. Asta ne face să nu ne pierdem speranța. În acele județe, Casele de Pensii au fost obligate în instanță să pună în aplicare Legea 197, în totalitate, și asta cerem și noi când vom relua protestele”, a mai explicat sindicalistul.

Vizualizări: 3,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: