Morega: Solicit corpul de control al prefectului la UATAA

Situația Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru pare să nu fie una tocmai bună. Pentru a vedea exact cum s-au cheltuit banii, primarul din Motru, Cosmin Morega, a solicitat corpul de control al prefectului pentru a face verificări.

Primarul spune că are dubii în ceea ce privește modul în care au fost cheltuite sumele de bani primite anual de la guvern și primărie. ”Chiar am făcut o solicitare către Prefectura Gorj. Am identificat anumite lucruri și le-am solicitat să trimită corpul de control al prefectului pentru a verifica dacă acele sume de bani primite au fost cheltuite corespunzător. Primăria municipiului Motru a dat acele 13 miliarde pentru asigurarea de stocuri în privința păcurei și cărbunelui. Eu am dubii că acei bani au ajuns acolo unde trebuie. În caz contrar, cei care sunt răspunzători să plătească conform legii”, a spus Cosmin Morega, la Radio Infinit.

Edilul i-a scris și fostului premier, Ludovic Orban, însă nu a primit vreun răspuns. Acesta a cerut sprijinul din partea lui Orban pentru salvarea UATAA. ”Am trimis acea scrisoare, dar până în acest moment nu am primit vreun răspuns. Am avut o întâlnire între reprezentanții UATAA și ai Primăriei Motru. Vreau să cred că cei de la uzina au înțeles că au adus-o într-o situație destul de jalnică și au recunoscut că fără ajutorul de la stat, uzina va intra în faliment. Practic, ceea ce spun eu de atât de multe luni, deja începe să prindă contur. Doamne ferește să nu avem apă caldă și agent termic în iarnă, că vor fi direct răspunzători. UATAA este într-o situație destul de gravă și a ajuns în cel de-al 12-lea ceas”, mai declarat Morega.

UATAA este în insolvență și riscă pierderea autorizației de mediu din cauză că nu a cumpărat certificatele de carbon în acest an.

Vizualizări: 977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: