Minerii strigă: Jos, Vîlceanu, jos/ Că ești mincinos!

Deputatul PNL Gorj. Dan Vîlceanu, a devenit dușmanul numărul 1 al protestatarilor din Piața Prefecturii, care solicită reducerea vârstei de pensionare a salariaților Complexului Energetic Oltenia la 52 de ani. “Jos, Vîlceanu, jos/ Că ești mincinos!”, au scandat luni protestatarii, care susțin că parlamentarul nu respectă promisiunile făcute în campanie.

Vîlceanu a spus că nu susține proiectul, pentru că societatea ar trebui să plătească o sumă uriașă drept contribuții dacă acordă retroactiv grupă de muncă unor salariați. În plus, mii de oameni s-ar pensiona și termocentralele s-ar închide din lipsă de specialiști.

Proiectul de lege dorit de salariații CE Oltenia care protestează pentru a 15-a săptămână la rând a trecut tacit de Senat, înainte de alegeri, dar acum este ținut la sertar la Camera Deputaților. Inițiatori au fost parlamentarii PNL de Hunedoara, dar guvernul Cîțu a dat aviz negativ pe proiect.

“Nu cedăm/ Luptăm și câștigăm!”, au mai scandat protestatarii, care și-au găsit un aliat în deputatul USR Gorj, Radu Miruță.

Vizualizări: 4,803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: