Minerii bătuţi povestesc coşmarul prin care au trecut

Cei doi angajaţi ai CE Oltenia de la cariera Gârla-Poiana au rupt ieri tăcerea şi au povestit coşmarul prin care au trecut luni noaptea, în timpul orelor de program. „Am trecut prin teroare. Suntem traumatizaţi”, a declarat inginerul Marius Pârvulescu, victimă a hoţilor veniţi în carieră la furat de fier vechi. Totul putea fi evitat dacă angajaţii firmei care asigură paza îşi făceau datoria, însă aceştia au preferat să stea de-o parte,venind la locul incidentului după mai bine de o oră. Conducerea complexului ia acum în considerare să rezilieze contractul cu firma de pază. Între timp, organele de cercetare au deschis un dosar penal şi continuă cercetările pentru depistarea hoţilor bătăuşi.

Victimele povestesc cum, în timp ce se aflau în schimbul III la locul de muncă de la Cariera Poiana, au fost luaţi la bătaie mineri_batutide câţiva hoţi înarmaţi cu bâte şi răngi. Oamenii spun că au văzut moartea cu ochii şi că nu credeau că vor mai scăpa cu viaţă din mâinile hoţilor. Maşinistul Ion Logăscu, în vârstă de 55 de ani, din Bâlta, spune că salvarea sa a fost faptul că s-a ascuns, în timp ce hoţii îl băteau pe şeful său. „Eram la locul de muncă şi au venit hoţii să fure fier vechi. Ne-au luat prin surprindere şi ne-au bătut. Până am sunat la poliţie au plecat. Erau vreo 6-7, ne-au înconjurat. Domnului inginer i-au dat un pumn, aruncându-l de la 2 metri de pe pod, şi mie mi-au dat cu ceva tare în cap şi am căzut. Am văzut casca domnului inginer sub pod. M-am pitulat şi eu tot sub pod, ei au fugit după domnul inginer, l-au dus până la acţionare cu parii, în bătaie. Domnul inginer a oprit banda ca să vadă ceilalţi şefi că sunt probleme. M-am băgat pe sub bandă, m-am dus la acţionare şi l-am găsit pe domnul inginer zăcând. Mi-a spus că sunase la salvare”, a declarat Ion Logăscu, maşinist la carieră.

Şi alţi salariaţi au păţit-o

După ce au trecut prin clipe de coşmar, victimele hoţilor spun că nu mai au curajul să revină la locul de muncă pentru că nu lucrează în siguranţă, pentru că paznicii contractaţi nu îşi fac treaba. Atât muncitorul, cât şi inginerul au cerut conducerii CE Oltenia să le asigure siguranţa la locul de muncă. „Nu era nimeni acolo, numai domnul inginer care venise la mine în control. N-am văzut niciun paznic. Se fură de regulă la carieră, săptămâna trecută colegul Oproiu a fost alergat prin carieră cu bâtele. A fugit, nu l-au prins. Trebuie o pază serioasă. Nu mi se pare normal să se întâmple asta. O să îmi fie frică de acum în colo la serviciu, pentru că nu suntem în siguranţă. Mi-e frică că vin hoţii acolo la bandă şi mă omoară. Ar trebui să fim apăraţi, dacă avem pază. N-avem pază să ne apere?”, a mai spus Logăscu.

„Noi nu suntem puşi să păzim oameni, suntem puşi să păzim obiectivele noastre, oamenii au obiectivele lor, nu mai vorbiţi ce nu ştiţi”, a spus ieri unul din paznici ziariştilor ajunşi la faţa locului.

Picture_011Pârvulescu: Am trecut prin teroare

De cealaltă parte, inginerul Marius Pârvulescu, cealaltă victimă a hoţilor de fier vechi, abia a putut să spună câteva cuvinte despre incident. Cu lacrimi în ochi a spus că a rămas cu sechele după această întâmplare. „Am trecut prin teroare. Suntem traumatizaţi. Nu este normal să fim bătuţi la serviciu. Paznicii nu erau acolo. Mă simt foarte rău. Cerem conducerii să ofere siguranţa oamenilor care muncesc acolo şi îşi dau interesul pentru binele întreprinderii”, a spus inginerul Marius Pârvulescu.   

Internaţi de urgenţă la spital

Cei doi bărbaţi se află internaţi în prezent la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Medicii spun că muncitorul prezintă probleme mai grave, după ce a fost lovit dur la cap cu un obiect. „Primul bărbat în vârstă de 44 de ani prezintă un traumatism cranio-facial cu hemoragie subconjunctivală ochi stâng, contuzie toraco-abdominală cu multiple echimoze şi escoriaţii, stabil hemodinamic, fără a pune probleme deosebite din punct de vedere vital. Al doilea pacient, un bărbat în vârstă de 55 de ani, cu un traumatism cranio-cerebral acut închis, cu o plagă contuză frontal stângă. Au fost internaţi în serviciul de chirurgie 2. În mod sigur au fost loviţi cu corpuri dure la cum se prezentau şi la ce echimoze au avut”, a declarat Ramona Oprea, medic UPU.

Hoţii agresori, încă liberi

Organele de cercetare au făcut investigaţii la faţa locului, însă nu au dat deocamdată de urma hoţilor bătăuşi. „La data de 8 iulie, la ora 1.57, Secţia de Poliţie Rurală Rovinari a fost sesizată prin numărul unic de urgenţă 112 de un angajat al unei cariere miniere situată pe raza comunei Fărcăşeşti cu privire la faptul că doi angajaţi ai unităţii respective au fost agresaţi fizic de mai multe persoane. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au efectuat cercetări, fiind constituit un dosar penal sub aspectul săvârşirii de lovire sau alte violenţe. Cercetările continuând pentru identificarea autorilor şi tragerea la răspundere penală a acestora”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

mineri_batuti_2

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: